Dr. Oana Rusu

Judecătoria Cluj Napoca a decis ieri că Q Vision va fi evacuată din spațiul pe care îl ocupa pănă acum.

”Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesual active, invocată prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta QUALITY MEDICAL CLINIC SRL, CUI ., ., cu sediul în . judeţul Cluj, cu sediul procesual ales la ., în contradictoriu cu pârâta QUALITY MEDICAL VISION SRL, CUI ., ., cu sediul în ., cu sediul procesual ales în .. Dispune evacuarea pârâtei din imobilul situat în Cluj-Napoca, str. Constantin Brâncuşi, nr. 117, judeţul Cluj, înscris în CF nr. 267390 Cluj-Napoca. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 3547,43 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea pârâtei privind obligarea reclamantei la plata cheltuielior de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi, 04.08.2020, prin punerea soluţiei la îndemâna părţilor prin intermediul grefei instanţei.”, arată soluția pe scurt a instanței.

În numerele anterioare, Gazeta de Cluj a prezentat cum, de ani de zile, Clinica Oftalmologică Q Vision, sub coordonarea Dr. Oana Rusu își desfășoară activitatea în clădirea deținută de Q Clinic pe strada Constantin Brâncuși nr. 117. Menționăm că cele două clinici nu au nicio legătură, în afară de spațiul comun pe care (încă) îl împart.

În anul 2014, între Q Clinic și Q Vision a fost încheiat un contract de comodat pentru punctul de lucru al clinicii oftalmologice. După ani de zile, reprezentanții Q Clinic au descoperit că Valeria Simona Sanmarghitan – directorul executiv care se ocupa inclusiv de contracte a pus un spațiu la dispoziția Q Vision cu titlu GRATUIT pe perioadă NEDETERMINATĂ. Directorul executiv a fost ulterior concediat în urma ilegalităților descoperite.

Totul, pus pe tavă gratuit!

Între cele două clinici au fost încheiate două contracte. Primul a fost înregistrat pe o perioadă de șapte ani, iar ulterior, a fost încheiat un alt contract cu aceeași dată, diferența dintre cele două fiind termenul de comodat: dacă primul contract era valabil pentru șapte ani, al doilea e încheiat pe perioadă nedeterminată. O altă diferență majoră este că în cel de-al doilea contract, obiectul este diferit: spațiul pus la dispoziția Q Vision de către Q Clinic este cu titlu GRATUIT pe perioadă NEDETERMINATĂ.

În momentul când directorul Q Clinic și-a dat seama de neregulia fost trimisă o notificare către Q Vision prin care a fost denunțat ultimul contract încheiat între cele două clinici (cel pe perioada nedeterminată), astfel încât contractul a încetat să mai producă efecte începând din 1 iulie 2020.

”Prevederile contractului de comodat din 01.04.2014, încheiat cu privire la punerea la dispoziție cu titlu gratuit a unui număr total de 3 camere destinate cabinetelor medicale, dintre care 2 cabinete medicale și un cabinet de optică medicală, situate la adresa din loc. Cluj-Napoca str. Brâncuși 117, încetează începând cu data de 01.07.2020”, arată Q Clinic, prin avocat.

A profesat ilegal!

Nu numai că dr. Oana Rusu a refuzat eliberarea spațiului, dar aceasta a profesat ilegal! Având în vedere că contractul care a stat la baza emiterii autorizației de funcționare a fost denunțat, dr. Oana Rusu nu mai are dreptul să profeseze în spațiul respectiv. Acest fapt a fost confirmat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Cluj care a comunicat că autorizația sanitară de funcționare a Q Vision și-a încetat valabilitatea începând cu 1 iulie 2020. Practic, timp de o lună, doamna doctor a profesat ilegal.

Scandalul a întrecut orice limite: Oana Rusu, împreună cu soțul ei au vandalizat Q Clinic

Ca urmare a celor povestite mai sus, Oanei Rusu i-a fost restricționat accesul în clădirea Q Clinic, iar în 28 iulie, medicul oftalmolog, împreună cu soțul acesteia, Simion Rusu, au vandalizat clinica:aceștia au spart ușa de sticlă din fața clinicii și au intrat prin efracție. Situația s-a repetat și în ziua următoare, 29 iulie, când Oana Rusu a spart lacătul porții din spate și a pătruns din nou prin efracție în clinică. Scandalul a continuat și în 30 iulie, când a spart din nou lacătul ce a fost înlocuit.

Având în vedere faptul că în mod repetat Oana Rusu a spart fie ușa, fie lacătul porții pentru a intra în clinică, reporterul Gazeta de Cluj a fost la fața locului, însă și de această dată, medicul a refuzat să ne ofere un punct de vedere.

Pe de cealaltă parte, reprezentanții Q Clinic ne-au transmis faptul că nu sunt de acord cu practicile Q Vision și se disociază complet față de clinica de oftalmologie:”Q Clinic (Quality Medical Clinic SRL) prin reprezentant legal își exprimă în mod public și expres dezacordul și disocierea față de Q Vision (Quality Medical Vision SRL), față de reprezentanții acesteia, practicile și modul în care înțeleg să își desfășoare activitatea medicală și nu numai”.

Directorul Q Clinic, Adrian Avram spune că o va lua măsurile legale ce se impun și va lăsa autoritățile să se pronunțe în acest sens.

Oana Rusu s-a ales cu dosar penal pentru distrugere

Polițiștii clujeni au deschis în cauză un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”La data de 28 iulie a.c., polițistii din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 3 Poliţie au fost sesizati de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Deva, despre distrugerea unei ferestre şi a unui sistem de inchidere a uşii de acces în incinta unei societăţi comerciale, de către un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 38 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca. Totodata, aceştia i-ar fi adresat injurii si ameninţări, provocand indignarea persoanelor aflate aflate în interior, în acel moment.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că între respectivele persoane ar exista o stare conflictuală mai veche, în baza unor neînţelegeri de ordin administrativ.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Alte situații par favorizate de autorizații sanitare de funcționare în spații clandestine construcții nefinalizate, unde sănătatea publică poate fi pusă la îndoială dar nu şi evaziunea fiscală ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here