Nu sunt ”fan” al Dianei Șoșoacă. Ba, mai mult, aș putea spune că prin vocalizele ei exagerate (chiar isterice) în spațiul public poate compromite ideile și bunele intenții ale mișcării suveraniste din România. Dar recenta decizie a Curții Constituționale de a elimina un candidat la președinția României, prin motivări politice și păreri de opinie, consider că este un atentat la democrație și la voința electoratului suveran. Decizia Curții Constituționale de a elimina un candidat din cursa prezidențială pe motive de opinii politice și părerile unor ong-uri finanțate din exterior este de o gravitate extremă. Decizia CCR reprezintă o încălcare flagrantă a Constituției României, a democrației, a jocului politic democratic și, nu în ultimul rând, a voinței electorale. Diana Șoșoacă, deja prezentată ca și candidat SOS avea în sondaje circa 10 la sută din sufragii, care puteau crește sau scade. Prin eliminarea ei, printr-o decizie administrativă anticonstituțională și arbitrară s-a încălcat dreptul unui cetățean român de a candida și de a fi ales, lucru garnatat de Constituția României. Un cetățean nu poate fi exclus din cursa electorală democratică decât doar pe sentințe juridice definitive ale tribunalelor sau dacă este cetățean străin. Așa e într-un stat de drept.

Ceea ce au făcut judecătorii Curții Constituționale, de a elimina din cursa electorală un cetățean român necondamnat definitiv de o instanță, ci doar pe bază de opinii, păreri și propuneri ale unor ong-uri plătite de terți este un abuz de putere, un abuz de serviciu și un act profund anticonstituțional, care încalcă Constituția României și regulile jocului democratic și care nu ține cont de dreptul democratic și electoral al poporului suveran. De fapt prin această decizie anticonstituțională și antidemocratică a Curții Constituționale se arată românilor că votul și dreptul lor de a candida și a fi ales nu mai contează. Deloc. De ani de zile scriu că România este un stat aflat sub controlul regimului pensiilor speciale, care controlează absolut tot în favoarea puterilor protectoare. Decizia CCR pare o făcătură a acestui sistem securistic care controlează țara prin servicii și tinerii pensionari, cu pensii uriașe, de la 45 de ani. Au și timp și bani să o facă. Românii au ajuns azi ca în celebru studiu al lui Dobrogeanu Gherea un fel de ”neoiobagi” folosiți pentru o structură elitistă militarizată în favoarea marilor puteri, așa cum descrie autorul genial în lucrarea ”Neoiobăgia” din 1906. Acest sistem al serviciilor secrete care a tranforma România într-un regim militarizat și dicatatorial de tip sud-american sau iranian își perpetuează puterea prin controlul total al societății și prin supunerea cetățenilor și statului român în favoarea intereselor puterilor protectoare.

Crin Antonescu într-un interviu recent avea dreptate când spunea că dacă elimini pentru opinie un candidat la alegeri, atunci care mai este diferența dintre un stat așa-zis democratic și teocrația din Iran? O astfel de decizie împotriva democrației și dreptului democratic electoral nu se putea da decât de la cel mi înalt nivel al structurilor și serviciilor, prin voința unei mari puteri protectoare (SUA, UE etc.). Decizia CCR compromite definitiv ideea de democrație, de Constituție, de libertate a votului și a dreptului de a fi ales. Decizia elimină dreptul la apel și apărare în justiție a cetățeanului român, desființând de fapt ideea statului de drept. Nu cred că a fost întâmplătoare această decizie. De fapt se arată românilor și chiar clasei politice corupte și controlate cine conduce de fapt țara: o structură secretă a regimului de pensii speciale vasală unor state protectoare. Libertatea votului, constituția, democrația, dreptul de a alege și de a fi ales nu mai există pentru acești ”câini ai războiului”. Apărarea Constituției, libertății democratice și a dreptului electoral de către români a devenit acum o legitimă apărare. Românii sunt cetățeni liberi și locuitori ai unui stat democratic cu drepturi garantate de Constituție – așa ar trebui să fie, dar decizia CCR ne contrazice. Să apărăm democrația și Constituția. Sistemul ne vrea sclavii unui regim politic corupt condus de o elită foarte subțire în favoarea intereselor altor state? Fapte penale fac cei care ne conduc și care ne judecă în foruri fără drept de apel doar pe bază de opinii și de poliția gândirii. E ca-n romanul ”1984”.

Ionuț Țene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.