Astăzi, Victor Ponta a fost invitat la DC News Live. Acesta a dezvăluit o informație șoc în legătură cu bugetul Apărării.

”80% din bugetul Apărării se duce pe salarii, pensii și cheltuieli de întreținere. Nici vorbă de cumpărat rachete, elicoptere sau transportoare blindate” a declarat Ponta.

„Vă dau un exemplu de economie în 2017 care va fi o mega gaură în 2018-2019. Știți povestea cu 2% din PIB pentru Apărare. Știți cumva un singur program de înzestrare a Armatei, de achiziții, unde s-a plătit vreun leu în 2017? Pe rachete, pe tancuri? Nicăieri. Nu s-a semnat nimic. Sunt promisiuni. În 2017 nu se va plăti. Se face economie, dar nu una foarte mare pentru că și acei 2% din PIB pentru apărare, adică 3,5 miliarde de euro, mai precis 75%-80% din bugetul Ministerului Apărării se duce pe cheltuieli de salarii, pensii și ce mai avem noi. Deci rămân 20% bani pentru a cumpăra ceva, adică vreo 600 de milioane de euro.

Să faceți un calcul: rachete din America, rachete din Franța, elicoptere din America, elicoptere din Franța, transportoare blindate din Germania, transportoare blindate din Franța… este poveste. Nu sunt bani pentru așa ceva! Mai ales că nu înțelegem care este strategia.

Vrem să ne înarmăm, ok, este normal, dar știți cum sună chestiunea asta? Este ca și cum dumneavoastră mergeți pe jos sau cu metroul și dintr-o dată v-ați hotărât să vă cumpărați și mașină, și elicopter, și avion, deși tu nu ai bani nici de una dintre ele”, a mai zis Victor Ponta.

 

3 COMENTARII

  1. Măcar astfel banii rămîn în țară și nu în cuferele unor comercianți care vînd niște pocnitori al căror cost de producție este de 25 milioane $, cu 4 miliarde $. Ar trebui de banii ăia să ne dezvoltăm propria industrie de apărare. Poate Coreea de Nord și nu suntem în stare noi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here