Doi polițiști din cadrul IPJ Cluj au fost chemați în fața instanței pentru a da declarații în dosarul unde interlopul turdean Ovidiu Roja este judecat pentru tentativă de omor, procurorii susținând că acesta și-a bătut soția. Deși Camelia Roja ajunsese la spital în februarie, susținând că a fost agresată de către soț, la ultimul termen din dosar au fost chemați în calitate de martori, agenții de poliția Șipoș și Sabău pentru a povesti ce s-a întâmplat la sediul Secției de Poliție Turda cu o lună înainte de incident.

 

Procurorii au adunat dovezi împotriva lui Ovidiu Roja, iar din rechizitoriul pentru care acesta a fost trimis în judecată, reieșea că soția inculpatului, Camelia Roja a cerut ajutorul autorităților cu o lună înainte de a ajunge în stare gravă la spital.

Alin Sabău împreună cu Sorin Șipoș patrulau într-o noapte din luna ianuarie a acestui an, când au fost chemați la sediu pentru a-i oferi ajutorul Cameliei, care dorea să își scoată copilul din domiciliul conjugal.

Mărturiile celor doi agenți de poliție, cu privire la cum s-au derulat evenimentele în acea seară sunt total diferite, astfel că unul dintre aceștia a depus în fața instanței mărturie mincinoasă, lucru ce se pedepsește conform legii cu închisoare de la 6 luni până la 5 ani.

Reamintim faptul că la termenul anterior, polițistul Mihail Pătruț susținea că înainte ca soția lui Ovidiu să ajungă la spital, în noaptea în care era de serviciu a găsit-o pe aceasta în Secția de Poliție Turda, astfel că le-a cerut ajutorul altor doi ofițeri să se ocupe de problemele semnalate de ea.

„Înainte cu două săptămâni eram de asemenea de serviciu, când într-o noapte la sediul poliției a venit Camelia Roja, care mi-a spus că ar dori să își ia copilul din domiciliul conjugal și că Ovidiu Roja nu i-ar fi permis acest lucru, sens în care ne-a cerut ajutorul. Și atunci am solicitat doi colegi care au venit la sediu și au discutat cu ea. Nu știu ce au discutat căci m-am luat cu altă treabă. Menționez că atunci, soția lui Ovidiu Roja nu prezenta urme de violență” a declarat polițistul Mihail Pătruț.ovidiu-roja

 

Sabău Alin și varianta pașnică a celor întâmplate

Recent, Sorin Șipoș a fost promovat pe funcția de ofițer și s-a mutat de la Turda la Câmpia Turzii, însă Alin Sabău a rămas la Turda. Cei doi au fost chemați în instanță în calitate de martori, pentru a relata ce s-a întâmplat când în ianuarie, Camelia Roja s-a prezentat la Poliția Turda, iar cei doi erau pe tura.

„Sunt agent de poliție la Turda, iar în noapte dintre 19 spre 20 ianuarie 2016 eram de servici, când la un moment dat am fost contactat de către șeful de serviciu care mi-a solicitat ca împreună cu colegul meu să mergem la sediul Poliției Turda, pentru că în incintă se afla o persoană de sex feminin. Am ajuns acolo și am identificat persoana, care era soția lui Ovidiu Roja. Mi-a spus că este soția inculpatului și că nu dorește să se mai întoarcă la domiciliul conjugal și că soțul refuză să îi dea copilul. Nu îmi aduc aminte exact toată discuția purtată cu persoana vătămat, dar știu că a afirmat că nu a fost agresată, dat fiind faptul că nici nu s-a depus vreo plângere în acest sens.

Rețin că la un moment dat a venit și inculpatul în sediul de poliție și a discutat cu persoana vătămată, în sensul că i-a cerut acesteia să se întoarcă acasă pentru copil. Ovidiu Roja nu folosea un ton amenințător, iar Camelia era neliniștită, preocupată dar nu speriată. Cei doi au discutat o vreme, timp în care eu și colegul meu i-am asistat. Ulterior acesta a plecat, iar femeia a mai rămas în secție câteva ore” declară agentul de la Ordine Publică Turda, Alin Sabău.

Cu toate că acesta a fost cursiv în declarații, judecătoarea i-a citit acestuia din declarația pe care a dat-o în iarnă, în faza de urmărire penală, unde susținea alte aspecte precum ”Femeia a spus că dorește să locuiască la o  altă adresă, întru-cât îi este teamă de soțul ei”, iar acum acesta susține că în ianuarie, Camelia nu era speriată și nici nu se vedea ca îi e teamă de Ovidiu Roja.

De asemenea, Alin Sabău recunoaște că îl știa pe Ovidiu Roja de când era ”mic”.

„Pe inculpat l-am cunoscut în urmă cu mai mulți ani, atunci când tânăr fiind, petreceam în discoteci unde acesta era om de ordine. Ulterior, când am devenit agent de poliție am mai avut tangențe cu el, însă tot timpul s-a comportat exemplar și nu a efectuat gesturi amenințătoare la adresa polițiștilor.

De asemenea judecătoarea Ramona Mornăilă i-a spus acestuia că celălalt coleg cu care era de serviciu pe tura respectivă a dat o altă declarație cu privire la derularea evenimentelor din ianuarie, însă Sabău spune că nu au condus-o pe Camelia spre domiciliu pe traseu diferit și că probabil celălalt agent a declarat după ”libera interpretare”.

sorin-sipos

Colegul său, Sorin Șipoș a ”văzut” altfel lucrurile

Spre deosebire de colegul său, Șipoș s-a prezentat în fața instanței cu o variantă diferită a evenimentelor petrecute în luna ianuarie.

„Menționez că lucrez în cadrul IPJ Cluj, însă nu mai sunt la Secția de Poliție Turda. În ianuarie 2016, eram de serviciu împreună cu colegul Sabău, patrulând prin oraș. Puțin după ora 12 am fost chemați la secție unde m-a abordat soția lui Ovidiu Roja. M-a întrebat dacă o cunosc și i-am spus că nu, iar aceasta ne-a spus că e soția inculpatului. M-a întrebat dacă de servici suntem doar eu și colegul spunând că dacă da, să mai chemăm întăriri pentru că vine Ovidiu Roja și ne bate pe toți.

Aceasta a povestit că a avut acasă o discuție cu soțul ei, că nu a fost agresată fizic, însă a spus că a plecat fiindu-i frică să depună vreo sesizare. Ne-a propus să o supraveghem peste noapte în zona unui imobil de-al său. Acesteia îi era frică, din moment ce ne-a cerut protecție și a afirmat că a doua zi dorește să divorțeze. Era speriată. Se uita tot timpul pe geam să vadă dacă nu e urmărită.

Între timp, în incintă a venit și inculpatul să îi ceară soției să meargă acasă. I-am invitat pe amândoi să se așeze la masă să discutăm. Camelia Roja păstra o anumită distanță de inculpat și pe durata discuție s-a așezat undeva în spatele meu și al colegului. Menționez că Ovidiu Roja nu a fost violent fizic sau verbal, însă părea nervos și îi cerea soției să îl urmeze acasă.

La un moment dat acesta i-a cerut telefonul și când femeia i l-a dat, la verificat și i l-a înapoiat fără discuții ulterioare. După, inculpatul a plecat din secție, iar persoana vătămată a rămas și se uita mereu pe geam să vadă daca el nu e în zonă. La aproximativ o oră, Ovidiu Roja a revenit întrebând-o pe Camelia dacă mai are de gând să stea în secție. Văzând că nu obține ca aceasta să îl urmeze, a plecat din nou.

Camelia Roja a rămas în incinta secției până dimineața la 5:30 când am dus-o împreună cu colegul la Materna în Micro. Aceasta ne-a rugat să mergem pe un traseu mai special să ne asigurăm că nu suntem urmăriți. Spunea că o să rămână să se odihnească la o prietenă, că vrea să divorțeze și apoi să plece la sora ei în străinătate ”, a declarat polițistul Sorin Șipos.

 

Ovidiu Roja se află încă în arest preventiv, la nu mai puțin de șapte luni de când a fost reținut pentru tentativă de omor. Mai exact, la începutul acestui an, în luna februarie, Ovidiu Roja, considerat de unii ca fiind printre cei mai de temut interlopi din zona Turzii, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce şi-a snopit nevasta în bătaie, în noaptea de 4/5 februarie, fiind cercetat pentru tentativă de omor calificat. Bărbatul i-ar fi aplicat femeii lovituri cu un corp dur. Aceasta a fost dusă la Spitalul Turda, iar acolo s-a constatat că loviturile suferite i-au pus viaţa în pericol femeii. Astfel că anchetatorii au dispus ca acesta să fie cercetat pentru tentativă de omor calificat.

1 COMENTARIU

  1. […] Doi polițiști din cadrul IPJ Cluj au fost chemați în fața instanței pentru a da declarații în dosarul unde interlopul turdean Ovidiu Roja este judecat pentru tentativă de omor, procurorii susținând că acesta și-a bătut soția. Deși Camelia Roja ajunsese la spital în februarie, susținând că a fost agresată de citește toată știrea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here