Gheorghe Dincă, bărbatul care a fost acuzat de răpirea, violarea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a declarat lucruri şocante în faţa judecătorului Tribunalului Olt, în şedinţa de cameră preliminară, potrivit declaraţiilor avocaţilor.

Momente şocante în sala de judecată, au declarat avocaţii familiilor celor două fete despre care procurorii DIICOT spun că ar fi fost răpite, sechestrate, violate şi omorâte vara trecută de Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 ani din Caracal. Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a declarat că afirmaţiile lui Dincă sunt absolut halucinante.

„Audiere absolut şocantă, Dincă a făcut nişte dezvăluiri absolut incredibile: tortură, ameninţare, a dat nume, prenume, când l-a-nvăţat, când l-a torturat, a spus ce momente, ce poliţişti, nominalizaţi expres, care l-au torturat şi au făcut scenariile şi, în momentul în care voia să spună adevărul, să se răzgândească, a fost ameninţat cu moartea, cu tortura. De asemenea, a dat momentele când era să fie omorât de către un deţinut la ordinul, pare-se, al poliţiştilor, al celor care l-au anchetat, dar l-a salvat acel individ, i-a arătat pastilele şi medicamentele ce trebuia să le pună, otrava, în mâncare, a avut un proces de conştiinţă şi i-a arătat, şi atunci n-a mai fost omorât. A dat nume, a dat prenume, a spus când era să fie omorât, unde, a descris cu lux de amănunte momentele de tortură, inclusiv Risipiţeanu, cum a fost călcat în picioare, inclusiv Dincă, momentele când a fost ameninţat. Cum era chemat în anumite camere, între patru ochi, pe rând, de doi poliţişti, a nominalizat. A spus că procurorii n-au interacţionat prin ameninţări dure, dar a menţionat doi poliţişti care l-au torturat, l-au ameninţat sistematic“, a declarat Tonel Pop.

„A spus că este frustrat că nu a avut el dosarul“

Unul dintre poliţişti, a lăsat să se înţeleagă avocatul Pop, este profiler-ul care a intrat în mintea criminalului şi care, într-o întâlnire publică, a relatat o discuţie dintre el şi Gheorghe Dincă în care l-ar fi determinat pe inculpat să spună adevărul, interpretată ulterior de avocaţii familiilor ca o ameninţare cu moartea la adresa lui Dincă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here