Intr-un singur an, parlamentarii romani au solicitat peste 3,5 milioane de euro pentru deplasarile in tara si in strainatate, arata un calcul realizat de Realitatea TV. Acesti bani includ atat diurna, cat si cazarea si transportul in tara si in strainatate. Potrivit sursei citate, deplasarile externe ale deputatilor romani au costat 400.000 de euro anul trecut, iar cele mai mari deconturi au fost solicitate de deputatul PD-L William Branza, care a avut transporturi de peste 30.000 de lei, diurne de peste 7.600 de lei si s-a cazat in diverse hoteluri, unde a platit in total peste 13.600 de lei.
Dintre clujeni, cele mai mari deconturi au fost inregistrate de deputatul PD-L Petru Calian, deputatul PNL Horea Uioreanu si deputatul PD-L Mircia Giurgiu. De exemplu, potrivit calculelor facute pe baza informatiilor postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Calian a avut diurna pentru deplasarile in strainatate de 4.112 lei anul trecut. Pentru cazare acesta a platit 10.489 de lei, iar pentru transport alti 7.077 de lei. Deputatul PNL Horea Uioreanu a avut diurna pentru strainatate in valoare de 1.908 lei si cazare de 3.689 de lei. In schimb, Uioreanu a calatorit mai scump intrucat pentru transportul pana in tarile pe care le-a vizitat a platit 12.315 lei. Ceva mai dramuitor a fost democrat-liberalul Mircia Giurgiu, care in 2009 a avut deconturi de 15.518 lei.
C. N.

1 COMENTARIU

  1. daca si acest incult face legi in romaia si pe deasupra mai cheltuieste si o gramada de bani , atunci ne meritam soarta. Nesimtireeeeee!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here