Deficitul bugetar la jumătatea anului 2013 este în parametri şi se situează la 1,1% din Produsul Intern Brut /PIB/, a declarat marţi, la Banca Naţională a României, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.
Ultimele date publicate de Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ pe 25 iunie arătau că deficitul bugetului general consolidat la sfârşitul lunii mai 2013 a fost de 1,05% din PIB, conform datelor operative, cu 0,15 puncte procentuale mai mic decât în luna precedentă şi cu 0,18 puncte procentuale mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deficitul se încadrează în limitele agreate cu organismele financiare internaţionale, fiind în linie cu deficitul prognozat pentru sfârşitul anului 2013.

Pentru 2013, autorităţile au prevăzut un deficit bugetar de circa 3 miliarde euro, respectiv 2,1% din PIB, inclusiv cheltuielile suplimentare (0,3% din PIB) pentru plata facturilor la medicamente în maximum 60 de zile, o cerinţă expresă a Comisiei Europene şi a Fondului Monetar Internaţional, ale cărei efecte nu vor fi luate în calcul însă la ţinta de deficit asumată de 1,8% din PIB. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here