Încăierare ca-n „Şapte păcate”, duminică 14 ianuarie, în Sala Sporturilor din Dej, cu ocazia celei de-a IV-a ediţii a Cupei „Călin Zanc” la fotbal! Victimă i-a căzut Emanuel Hăşmăşan, un tânăr de 25 de ani din Câţcău care – indignat de înjurăturile la adresa arbitrului întâlnirii, proferate de jucătorii echipei „Dinamo Uriu” –  a făcut „greşeala” să îndemne din tribună jucătorii respectivi la sportivitate. Atâta i-a trebuit! Imediat după meci câţiva jucători şi un fan al echipei din Uriu au sărit la el şi l-au luat la pumni şi la picioare!

 

Emanuel Hăşmăşan este luptător de performanţă şi jucător la echipa de fotbal  „Someşul Câţcău”. Acesta a avut în urmă cu două săptămâni un accident de motocicletă de pe urma căruia s-a ales cu o fractură de omoplat. Aşa că la Cupa „Călin Zanc”, ediţia a IV-a – turneu caritabil organizat în Sala Sporturilor din Dej, cu scopul strângerii de fonduri pentru un tânăr fotbalist, aflat pe patul de spital– Emanuel a luat loc în tribună, în calitate de spectator. Meciurile începuseră de sâmbătă şi în competiţie erau angrenate douăzeci de echipe din jurul Dejului. Şi, deşi meciul nu avea practic nicio miză, la o fază de joc echipierii de la ”Dinamo Uriu” au început să înjure, birjăreşte, arbitrul. Povesteşte Emanuel, luni dimineaţă, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj: „I-a înfuriat că nu i-a dat arbitrul fault la unul de joc şi l-a înjurat acest Adi Groşan, jucător la echipa din Uriu. Le-am strigat să se potolească fiindcă numai arbitrul decide, oricât nu le-ar conveni acest lucru. La care, imediat după finalul meciului, unu` Bercea, spectator şi Adi Groşan jucător – dar şi alţi coechipieri – au năvălit pe mine şi m-au luat la pumni. Eu n-am putut reacţiona având clavicula ruptă, dar ei au dat în mine până s-au plictisit. Apoi, după ce mi-am revenit şi am alertat poliţia la numărul 112, au dispărut”. Acesta mărturiseşte că primul lucru pe care l-a făcut a fost să se deplaseze până la poliţie, unde a făcut plângere penală pe numele atacatorilor săi, ale căror nume le ştia, după care s-a prezentat la Spitalul Municipal Dej. Este poftit curând în cabinetul de consultaţii al I.M.L., de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat câteva zile de îngriri medicale. Fericit că nu i s-a redeschis, totuşi, complet fractura, Emanuel concluzionează înainte de a părăsi incita instituţiei medicale clujene: „Numai de asta aveam poftă acum, când încă nu mi s-a vindecat omoplatul, ba, mai mult mi-a reactivat puţin fractura. Oricum, pentru gestul lor nu-i las şi merg până-n pânzele albe şi-i pun să plătească! Nu e posibil ca la un meci organizat în scop caritabil să vină cineva cu bătaia şi să se poarte în aşa hal”!

omoplatul lui Emanuel


“La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un tânăr, de 25 de ani, din Câţcău, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni. Astfel, în timp ce se afla în incinta unei săli de sport din Dej, ar fi fost agresat fizic de două persoane, în urma unui schimb de replici. În cauză a fost depusă plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. De asemenea, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări şi pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here