După ce în 2017 a fost demis din funcția de șef al DRDP Cluj, Eugen Cecan a fost numit din nou în funcție. Reprimirea funcției vine ca urmare a câștigării procesului în cadrul căruia el fusese dat afară.

”Doar nu credeți că am fost numit politic?! Nu, am câștigat procesul la Curtea de Apel Iași, definitiv și irevocabil, prin care am contestat demiterea mea din funcție”, a declarat Eurgen Cecan pentru Gazeta de Cluj.

Până acum, conducerea DRDP Cluj a fost asogurată de juristul instituției, Crina Lăpușan. Ea a ocupat postul printr-o împuternicire a CNADNR care i-a fost retrasă.

”Eu aveam o împuternicire pentru funcție, acordată de directorul general, dar care a fost retrasă”, a declarat Lăpușan.

Fostul și actualul șef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când a fost consilier judeţean.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate precizează că între 29 ianuarie 2013 şi 28 mai 2014, el a deţinut, simultan, funcţiile de consilier judeţean şi de şef al Direcţiei de Drumuri, lucru interzis de lege. Decizia luată de ANI a fost contestată de Cecan în instanţă însă Curtea de Apel Cluj a decis că actul administrativ întocmit de Agenţie este legal, respingând acţiunea fostului consilier judeţean.

Citeste si Ancheta Gazeta de Cluj a avut efect: Eugen Cecan, cercetat de ANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here