Zeci de directori şi adjuncţi din deconcentrate riscă să fie demişi. „Nu cred că ar fi soluţia cea mai bună să li se ceară demisiile”. „Dacă partidul ne va cere, sigur că vom demisiona”. „Nu am absolut nicio problemă să renunţ la această funcţie, eu ştiu foarte bine cum am ajuns acolo”

PSD a ieşit de la guvernare. Pentru serviciile deconcentrate din Cluj, acest lucru înseamnă, cel mai probabil, schimbarea din funcţie a aproximativ 50 de directori coordonatori şi adjuncţi de deconcentrate susţinuţi de social-democraţi. Adică, zeci de membri PSD, care au „băgat” bani în campanii, care au adunat electoratul judeţului la urnele de vot şi care acum, după un mandat mult mai scurt decât cel prevăzut, vor fi, probabil, „trimişi acasă”. Ce înseamnă, în aceste condiţii, ieşirea de la guvernare a social-democraţilor? Potrivit unor voci, această decizie poate determina o guvernare majoritară a ţării de către PDL, deoarece membrii de partid, „lăsaţi pe dinafară”, cel mai probabil vor „uita” unde este sediul PSD în campania pentru prezidenţiale şi, implicit, nu vor ajuta la promovarea lui Mircea Geoană. În ceea ce priveşte situaţia prezentată, deputatul PSD Cluj, Vasile Soporan, consideră că partidul ar face o greşeală dacă le-ar cere demisia membrilor care ocupă funcţii în sistemul administrativ. „Nu mi se pare o situaţie normală, bulversarea continuă a sistemului administrativ. Schimbarea continuă nu este un element care să ajute funcţionarea optimă a sistemelor administrative şi cred că acesta este lucrul cel mai important care trebuie avut în vedere. Nu ştiu care e poziţia de la nivel central, dar nu cred că ar fi soluţia cea mai bună să li se ceară demisiile. Sunt oameni profesionişti, oameni angajaţi pe criterii profesionale şi cred că această schimbare din şase în şase luni nu este un element care să dea siguranţă. Rămânerea profesioniştilor pe poziţiile pe care le au ar trebui să fie prioritară. Nu cred că vor fi conflicte în perioada următoare dacă vor rămâne în sistemul administrativ aceşti oameni, cu atât mai mult cu cât poziţia actualului Guvern este destul de instabilă”, a declarat Vasile Soporan.

Dacă-i musai.. cu plăcere

Directorul Gărzii de Mediu, Comisariatul Regional Cluj, Mihaela Rozor, a declarat că va respecta decizia partidului, cu toate că în activitatea pe care o desfăşoară are rezultate bune, recunoscută inclusiv de membrii PDL. „Deocamdată, nu am avut niciun semnal care să ne spună că trebuie să plecăm. Dacă se decide să ne dăm demisia în bloc, ne ducem. Mie chiar îmi place ceea ce fac. Vreau să vă spun că cei de la PDL au recunoscut că am merite în cadrul instituţiei pe care o conduc. Nu ştiu dacă va conta acest lucru. Dacă se va lua o decizie politică, nu va conta pentru ceilalţi. Eu voi respecta orice decizie, pentru că aşa am fost numită şi mi se pare un lucru corect să fiu loială partidului. În niciun caz nu voi face altfel. Dacă se va decide să plecăm toţi, nu se poate face o excepţie pentru mine sau pentru altcineva. Pierderea este a sistemului şi nu a mea. Nu vreau să fiu lipsită de modestie, dar chiar am pus multe lucruri la punct şi mai am încă multe planuri, dar asta e viaţa. Instituţiile merg înainte, sunt oameni profesionişti în ele, oameni care îşi fac treaba. Oricum, a fost o experienţă minunată pentru mine”, a susţinut Mihaela Rozor. Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Cluj, Ilarie Ivan, consideră că nu vor avea loc schimbări înainte de alegerile prezidenţiale. Cu toate acestea, Ivan este în asentiment cu Rozor şi a declarat că va urma decizia partidului. „Înainte de alegerile prezidenţiale, discuţia asta nu are niciun rost. Atunci, probabil că se forma o nouă echipă şi vor veni alţii, cum vor ei. Pe de-o parte, există un contract de management. Pe de altă parte, probabil că toate lucrurile se vor modifica după alegerile prezidenţiale. Dacă partidul ne va cere, sigur că vom demisiona. Deocamdată nu am fost contactaţi şi aşteptăm să vedem cât de „frumos” vor evolua lucrurile. Cu siguranţă, voi urma decizia partidului”, a declarat Ivan Ilarie.

„Am cravata mea, sunt PSD”

Directorul Casei de Pensii, Gabriel Oniga, a declarat pentru Gazeta de Cluj faptul că este conştient că a fost numit politic şi va pleca tot politic din funcţia pe care o deţine. „Probabil că aşa se va întâmpla (n.r. li se va cere să plece), dar aşteptăm să vedem care va fi decizia. În mod normal, nu ar trebui acum, înainte de alegeri, dar ne-am asumat politic această funcţie şi o să o pierdem tot politic, nu e nicio problemă, nicio tragedie. Nu este o decizie luată la nivel local, nu ştim care va fi soarta protocoalelor la nivel local, dacă rămân sau nu în picioare. În funcţie de ce va hotărî partidul, ne conformăm. Nu am absolut nicio problemă să renunţ la această funcţie, eu ştiu foarte bine cum am ajuns acolo, datorită activităţii politice. Am fost numit politic şi este şi normal să plec politic. Eu am militat tot timpul că, la nivelul administraţiei, până la un anumit nivel, funcţiile trebuie să fie politice. Când pleacă un Guvern, se schimbă toată administraţia. Deci, când se va hotărî că trebuie să plecăm, vom pleca”, a precizat Gabriel Oniga. De cealaltă parte, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, Mihai Costin, şi directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului, Regiunea Nord-Vest, Liviu Medrea, au declarat că au lucruri mai importante de făcut şi că nu se preocupă de acest aspect. „Ştiţi versurile, <<Ce e scris şi pentru noi/ Bucuroşi le-om duce toate/ De e pace, de-i război>>. Ce va hotărâ partidul, aia vom face. Eu sunt om de partid şi hotărârea care se va lua pentru nivelul la care sunt eu, o voi respecta întocmai. Nu am nicio problemă la acest capitol, de nicio culoare. Nu intră în preocupările mele asemenea chestiuni. Am lucruri mai importante decât să mă ocup de asemenea lucruri”, a susţinut Liviu Medrea. În acelaşi ton, directorul Finanţelor a menţionat că nu ştie ce se va întâmpla. „Nu mă întrebaţi acum aşa ceva. Eu nu ştiu ce se va întâmpla. Nu e nicio problemă, ce se va întâmpla, se va întâmpla. Dar, după părerea mea, nu acesta e subiectul cel mai important”, a declarat Mihai Costin.

Întrebat care este poziţia lui cu privire la viitorul său în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, Mircea Jorj a declarat că el nu este membru de partid, cu toate că a fost numit din rândurile PSD. „Scurt şi la obiect, suntem înalţi funcţionari publici şi am dat concursul săptămâna aceasta, marţi (n.r. 29 septembrie) la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru funcţia de subprefect al judeţului Cluj. Atât am de declarat. Aştept numirea în funcţia de subprefect al judeţului Cluj. Urmează să vedem ce decide Guvernul şi vom analiza la momentul potrivit. Eu sunt înalt funcţionar public şi nu sunt membru de partid”, a declarat Mircea Jorj.

Directorii coordonatori susţinuţi de PSD:

Casa de Pensii Cluj – Gabriel Oniga
Garda de Mediu, Comisariatul Regional Cluj– Mihaela Rozor
Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Cluj – Ilarie Ivan
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj – Mihai Costin
Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului– Regiunea Nord-Vest – Liviu Medrea
Direcţia Regională de Statistică Cluj – Codrea Pop
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Culte – Maria Dan Golban
Hidroserv SA Cluj – Ruxan Roşca
Registrul Auto Român Cluj – Marius Pop
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj – Emilia Groza
Agenţia pentru Prestări Sociale Cluj – Morar Monica
Direcţia Judeţeană pentru Operaţiuni Vamale Cluj – Alin Modrea
Casa de Cultură a Studenţilor – Silviu Corpodean
Oficiul Judeţean de Poştă Cluj – Ovidiu Secară
Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj – Cristian Nicula
Organismul Intermediar pentru POS Dezvoltarea Resurselor Umane – Regiunea Nord-Vest – Cristian Dogar
Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Claudia Anastase

Adjuncţi de deconcentrate susţinuţi de către PSD:

Casa de Pensii Cluj – Iacob Moholea
AJOFM Cluj – Dan Morar, Otilia Nistea
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj – Luminiţa Chirilă
Direcţia Silvică Cluj – Călin Rusu
Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură – Adina Pojar
Direcţia Sanitar-Veterinară – Ioan Oleleu, Iacob Sandea
Direcţia de Sănătate Publică – Laura Dragoş, Iosif Zăgrean
Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Cluj – Corneliu Bădilă, Liviu Pulbere, Ioan Pintea
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic – Maria Crişan
Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Cluj – Silvia Hicea
Oficiul pentru Reproducţie în Zootehnie Cluj – Viorel Trânc
Direcţia Regională pentru Operaţiuni Vamale – Dorin Miere
Garda Financiară – Secţia Cluj – Marius Florea
Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj – Valentin Puşcaş
Direcţia Judeţeană de Sport – Adrian Ţimbruş
Direcţia Judeţeană de Tineret – Nicolae Roş
Inspectoratul Scolar Judeţean – Ioan Radu Todea
Inspectoratul General pentru Comunicaţii Cluj – Cristian Matei
Inspectoratul Teritorial în Construcţii NV – Dan Leonard Subţirică

Silvia Boncuţiu

2 COMENTARII

  1. TRASEISTUL MODREA ,DE LA VAMA,DE CE TACE?SA SPUNA CU GURITA LUI CAT L-A COSTAT FUNCTIA.EL NU A BAGAT BANI IN CAMPANIA PSD,FIIND PNL-IST,EL I-A BAGAT IN BUZUNARELE CUIVA ,ALE CUI?

  2. mai GIGELE pe langa faptul ca stai acasa pe banii statului in paternitate mai vorbesti si de competeta unuia sau altuia,te roade tare nu-i asa trantore?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.