Firma SC Prima Rom SRL care a obtinut autorizatia de construire a unui ansamblu de locuinte, birouri, spatii comerciale si garaje subterane pe strada Observatorului, nr. 136-138 nu îsi tine promisiunea facuta acum o luna. Desi au promis ca în doua saptamâni vor reface drumul care a fost distrus în totalitate, dupa o luna de zile drumul este tot la fel.

De când a început construirea acestui complex, plângerile locuitorilor din blocul care aproape se prabuseste sunt în crestere la adresa redactiei. Sesizarile cetatenilor au fost cu privire la legalitatea executarii lucrarilor si în ceea ce priveste pericolul prabusirii imobilului în care locuiesc. De asemenea, plângerile au vizat si garajele pe care firma le-a distrus. La fata locului se pot vedea înca boltari si resturi de materiale de la garajele care au fost darâmate. Potrivit Biroului Mass-Media, Directia Comunicare si Relatii Publice din cadrul Primariei Cluj-Napoca, s-a dispus desfiintarea garajelor aflate pe limita sapaturilor, pentru a se elimina riscul prabusirii acestora si nu în ultimul rând pentru a elimina încarcarea pe terenul adiacent sapaturilor. Desi au depus numeroase plângeri la Primarie si la Inspectoratul de Stat în Constructii Cluj împotriva firmei Prima Rom SRL, înca nu se poate observa nici o rezolvare a problemei. Dupa ce au provocat alunecari de teren, au spart o conducta de canalizare, “firma problema” a stricat si drumul din fata blocului. În momentul aparitiei alunecarii de teren, a fost sesizat Comitetul pentru Situatii de Urgenta, Inspectia de Stat în Constructii si alte institutii locale, unde s-a încheiat un proces verbal de inspectie prin care s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice din care sa rezulte si masurile pe care SC Prima Rom SRL trebuie sa le execute pentru consolidarea terenului. Terenul este tot pe cale de prabusire, garajele mai urmeaza sa fie darâmate, iar drumul din fata blocului nu se va repara în scurt timp.

A fost cândva un drum…

Potrivit unei surse din interiorul firmei, blocurile nu au fost niciodata în pericol de prabusire în ciuda faptului ca în momentul de fata imobilele au o înclinare de 30 de grade, iar pericolul de prabusire este când acestea ajung la o înclinare de 40 de grade. Locatarii nu sunt de aceiasi parere si nu stiu când se va rezolva aceasta problema. “De când încercam sa rezolvam aceasta problema, dar nimeni nu face nimic. Muncitorii îsi vad de treaba, iar noi abia putem dormi. Daca nu va rezista blocul, se va prabusi”, declara speriata o locatara a blocului. Proiectul complexului se va finaliza pâna în 2009, însa pâna atunci, locatarii blocului nu vor avea deloc liniste. Reprezentantii societatii sustin ca a fost eliminat riscul alunecarilor de teren. În ciuda controalelor efectuate, firma îsi continua treaba. Blocul are deja câteva etaje, escavatorul sapa, muncitorii luceaza cu spor, iar drumul din fata blocului nu mai exista. Problema acestui drum a fost pusa din momentul în care terenul a început sa se surpe si trecerea lui a devenit imposibila. În locul drumului sunt doar niste mormane de pamânt, încât nici nu ai crede ca acolo a fost cândva un drum. Singura cale de acces între imobile este trotuarul din fata blocului care înca mai rezista. Acum o luna, firma Prima Rom SRL a anuntat ca în decursul a doua saptamâni, drumul complet distrus va fi refacut în totalitate, iar lucrarile pentru refacerea sistemului de canalizare au început deja. Saptamâna trecuta, cei de la firma Prima Rom SRL au anuntat ca deja se lucreaza la consolidarea drumului. O echipa a redactiei s-a deplasat la fata locului pentru a vedea în ce stadiu se afla reparatia drumului. Surpriza a fost una asteptata deoarece în locul drumului era un morman de pamânt si nimeni nu se ocupa de refacerea lui. Nici macar consolidarea partii de jos a drumului care este prioritara nu se afla în constructie. Potrivit primariei municipiului Cluj Napoca în urma verificarilor efectuate în lunile februarie si martie la santierul Prima Rom SRL, situat pe str. Observator nr. 136, s-a constatat ca firma în cauza a executat lucrari de taluzare pe partea cu str. Turturicii, pentru a fi împiedicate alte alunecari de teren , conform procesului verbal încheiat cu Inspectoratul de Stat în Constructii. Însa, lucrarile sunt monitorizate si de catre Serviciul pentru situatii de urgenta.

Beatrice Golondzac

1 COMENTARIU

  1. Iar au gafat la predarea apartamentelor. Au intarziat peste 6 luni lucrarile si utilitatile. Situatia arata departe de a fi terminata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here