Cristi Borcea le-a spus procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că i-a promis primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, că îi va da un milion de euro dacă îl va ajuta să obţină restituirea unui teren. Asta reiese din denunţul formulat de omul de afaceri împotriva edilului, în care mai menţionează că, după obţinerea terenului, el i-ar fi dat lui Onţanu o parte din terenul său. Edilul a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.
Denunţul lui Cristi Borcea

„Am fost de acord cu propunerea lui Dragoş Dobrescu, sens în care la următoarea întâlnire cu primarul Onţanu, care a avut loc, din câte îmi amintesc, fie la stadion, fie la primărie, i-am spus acestuia că Dragoş Dobrescu împreună cu mine doream să obţinem resituirea unor suprafeţe de teren în sectorul 2, întrebându-l dacă ne poate ajuta. I-am spus domnului primar că, în cazul în care vom obţine restituirea, îi vom da o sumă de bani, din câte îmi amintesc, un milion de euro. Domnul primar a fost de acord cu propunerea mea şi mi-a spus că, dacă documentele sunt în regulă, ne va ajuta să obţinem acele terenuri. Revenind la suprafaţa de teren cerută de primarul Onţanu, aceasta a fost scăzută din partea mea şi, ca urmare a transferării acesteia către persoanele indicate de primar, eu sau persoanele care acţionau în numele meu, respectiv sora mea, nu am primit vreo sumă de bani. Nici eu, nici sora mea nu am cunoscut persoanele care au cumpărat formal terenul, la indicaţia primarului Onţanu. Ulterior obţinerii terenurilor, nu am mai purtat discuţii cu primarul pe această temă, eu doar mulţumindu-i pentru ajutor şi întrebându-l dacă totul este în regulă, el confirmându-mi că este mulţumit”, a declarat Cristi Borcea în faţa anchetatorilor, potrivit realitatea.net.

De asemenea, omul de afaceri Dragoş Dobrescu le-a spus procurorilor anticorupţie că ştia că Borcea „era în relaţii de amiciţie cu primarul Sectorului 2, Onţanu Neculai”.

„Am acceptat încheierea acelei promisiuni/trazacţii întrucât aveam cunoştinţă de faptul că Borcea Cristian era în relaţii de amiciţie cu primarul Sectorului 2, Onţanu Neculai, precum şi convingerea că putea determina urgentarea procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate. (…) Eu mi-am dat seama că urma să mituiască funcţionarii implicaţi în soluţionarea cererii de retrocedare şi bănuiam şi la cine urma să ajungă, având în vedere relaţiile lui Cristi cu Onţanu Neculai”, conform declaraţiilor făcute de Dobrescu.
Toma Şutru, secretarul Consiliului Local Sector 2, a confirmat în faţa DNA că Neculai Onţanu şi Cristi Borcea s-au întâlnit chiar la sediul Primăriei.
„În legătură cu Borcea Cristian, arăt că în acea perioadă l-am văzut o dată sau de două ori aşteptând să intre la primarul Onţanu Neculai, iar o dată, cu câteva zile înainte de data de 1 iunie 2007, primarul a venit cu Borcea Cristian la mine în birou, primarul spunându-mi că Borcea are o problemă la noi la primărie, în legătură cu o reconstituire, după care Borcea Cristian mi-a spus că nu ştie detalii exacte cu privire la această reconstituire, dar are pe cineva care se ocupă de problemă. Am dedus că este vorba despre Astratini Sorin, care este un angajat de-ai lui Dragoş Dobrescu, Astratini fiind cel care se ocupă de obţinerea şi de punerea la Primăria Municipiului Bucureşti a documentaţiei necesare reconstituirii”, a declarat Toma Şutru.

DNA cere arestarea preventivă a lui Onţanu
Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată vineri să anunţe o decizie privind cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a primarului Neculai Onţanu. Instanţa a judecat, joi, cererea DNA, în au amânat pentru astăzi pronunţarea. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl acuză pe Neculai Onţanu că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi pentru retrocedarea 83.500 de metri pătraţi în sectorul 2. El ar fi primit terenul prin intermediul avocatei Loredana Radu, care, alături de o altă persoană, l-a cumpărat la un preţ mult redus. Anchetatorii arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că avocata a revândut apoi jumătate din suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi pe care o cumpărase ea, către Gabriel Oprea, conform news.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here