Serviciile secrete autohtone, dar și președintele Klaus Iohannis, sunt criticate de către deputatul PNL Daniel Gheorghe, care, într-o declarație parlamentară, atrage atenția asupra amplorii luate în România de atentatele la siguranța cetățenilor și la lipsa de implicare a autorităților, scrie inpolitics.ro.

”Vedem o disproporţie a felului în care instituţiile de forţă din România – Poliţia, Parchetul, Serviciile Secrete – se raportează la micile infracţiuni, în raport cu marile infracţiuni(…)România este o ţară unde dacă dai două ouă la un doctor eşti penal şi corupt, iar dacă te trezeşti că omori oameni, faci trafic de persoane eşti o persoană asupra căreia evident că nu pot plana bănuieli şi suspiciuni pentru că, nu-i aşa, trebuie să probăm vreo 30-40 de ani traficul de droguri sau traficul de persoane – cam aici s-a ajuns în România.
Cred că ar fi timpul ca în România fiecare să stea la locul lui. Politica s-o facă politicienii, iar ordinea publică s-o facă poliţiştii, s-o facă procurorii, s-o facă oamenii din structurile de securitate. Să nu se mai bage structurile de securitate şi de siguranţă peste politic, deoarece vedem cum de foarte multe ori se dă o importanţă exagerată unor cauze care, de fapt, nu prezintă pericol public” afirmă liberalul.

De critici nu scapă nici președintele, care nu consideră aceste chestiuni suficient de importante pentru a fi dezbătute în CSAT: ”România are obligativitatea să treacă toate aceste mari infracţiuni – indiferent că vorbim de viol, de crimă, de reţele de crimă organizată, de mafii internaţionale, de trafic de persoane, de trafic de droguri – drept prioritate de siguranţă naţională şi ar trebui să fie considerate vulnerabilităţi care să fie pe masa CSAT. Şi ar fi foarte important ca aceste Servicii Secrete din România, care sunt extrem de bine plătite şi sunt mai numeroase decât oriunde în Europa Occidentală, să se ocupe în primul rând de aceşti criminali, de aceşti indivizi care ucid, care violează şi care distrug o societate, şi care distrug echilibrul unor comunităţi. Acolo ar trebui să cadă tot accentul. Aşadar, siguranţa cetăţeanului trebuie să vă fie pe primul plan, iar nu statisticile instituţiilor de forţă” mai spune deputatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.