Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj, declară faptul că suspendarea licitației Metroului nu face decât să arate cât de nepregătită este administrația locală pentru un proiect atât de complex.

”Sincer, la început mi-a fost greu să diger entuziasmul administrației clujene, în frunte cu dl. Boc, cu privire la oportunitatea investiției, dar mai ales cu privire la capacitatea administrației de la Cluj de a gestiona un astfel de proiect, iar acum după ce m-am obișnuit cu ideea ca vom avea metrou înainte să avem centură, se pare că nu vom avea nimic

Doar povești faine, simulări tridimensionale și foarte multe realizări investiționale mai mult în planul virtual și de marketing și foarte puțin sau deloc în „meandrele concretului”, ca să citez pe cineva mai priceput ca Boc la marketing politic.

Acum se pare ca întreaga ocultă mondial, toate crizele geopolitice locale și regionale converg într-o strategie malefică de a anihila acest proiect desăvârșit al administrației locale, anume metroul. Cel puțin asta încearcă domnul Boc sa ne vândă mai nou la taraba publică.

Investiție complexă

Realitatea este că metroul este o investiție complexă, cu implicații majore pe toate planurile socio-economice ale urbei și nicidecum un proiect ca oricare altul la care trântim un SF în care schimbăm de câte ori vrem noi indicatorii în funcție de cum ne convine, iar ulterior scoatem la licitație pe repede-înainte, în dulcele stil clasic românesc, un caiet de sarcini plin de lacune”, a spus Băltărețu.

Termenul de depunere al ofertelor a fost amânat de trei ori pe fondul valului de clarificări solicitat de ofertanți, ceea ce îmi certifică suspiciunea că avem o documentație de slabă calitate, lucru care degenerează ulterior în lucrări subevaluate, suplimentare sau de proastă calitate.

”Povestea o știm bine pentru că o vedem zilnic, de 30 de ani, pretutindeni în România.

Acum s-a suspendat, sau mai bine zis metroul va sosi în Cluj cu întârziere. Se vor recalcula indicatorii economici. O fi asta marea problema la un proiect pe termen mediu, probabil.

Pentru mine în schimb, indiferent de motivele mai mult sau mai puțin obiective enunțate de Boc, rămâne un eșec din fașă, dacă pot să-i spun așa, al administrației locale, în cel mai important proiect lansat în perioada de ’’domnie’’ a domnului Boc.

Un eșec servit la pachet cu o nouă simulare 3D a aquapark-ului mult dorit de clujeni, ca să mai îndulcească pilula amară a metroului”, a conchis deputatul USR Cluj.

Citește și: Anchetă la UPU Cluj UPDATE: Replica spitalului la acuzațiile aduse

Sursa: cluj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here