O deputată UDMR a fost dată în judecată de propriul fiu, elev încă, pentru a-i plăti în continuare pensia alimentară.

Deputatul UDMR Eva Andrea Csep a ajuns în fața instanței, chemată de fiul ei, elev, care îi cere bani pentru pensia alimentară, scrie cancan.ro.

Eva Andrea Csep trebuie să achite lunar băiatului său a șasea parte din indemnizația de peste 11.000 de lei pe care o primește lunar de la Camera Deputaților, unde este și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială.

Băiatul a împlinit 18 ani, dar, pentru că încă este elev în clasa a XII-a, are dreptul legal să primească banii până la finalizarea studiilor, inclusiv până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Deputata UDMR Eva Andrea Csep are 44 de ani și este responsabilul pentru afaceri sociale și familie al Organizației de Femei a UDMR.

„A încercat să-l responsabilizeze cu privire la cheltuirea banilor”

Potrivit magistraților, disputa dintre băiat, elev la un liceu de artă din Târgu Mureș și mama lui ar fi izbucnit după ce aceasta ar fi refuzat să-i mai dea bani până nu discută cu acesta anumite aspecte legate de situația lui școlară.
„Reclamantul nu a detaliat care a fost motivul pentru care, la un moment dat, a avut o discuție cu el și într-adevăr a avut intenția de a sista o perioadă scurtă virarea sumelor de bani – nici pârâta nu dorește detalierea acestor motive – poate să precizeze doar că, la fel ca orice părinte responsabil, a încercat să-l responsabilizeze pe fiul său în legătură cu cheltuirea banilor, cu responsabilitatea față de școală, de cursurile școlare, de note și prezența la cursuri și a ridicat pretenția față de el să se întâlnească personal și să poată discuta aceste aspecte”, au arătat magistrații, potrivit gandul.ro.

Venituri lunare de 50.000 de lei

Instanța a mai arătat că, în prezent, „pârâta are calitatea de deputat UDMR – Camera Deputaților – Parlamentul României și conform adeverinței depuse de aceasta la dosarul cauzei are o indemnizație netă lunară de 11.194 lei, la care se adaugă și alte venituri cuprinse între 40.000 de lei – 50.000 de lei lunar, conform informațiilor oficiale de pe site-ul Parlamentului”.

Conform portalului instanțelor de judecată, pe 17 decembrie, femeia a fost obligată să-i dea fiului, lună de lună, o pensie de întreținere în cuantum de o șesime din veniturile sale lunare nete, dar și suma de 1.000 de lei, cheltuieli de judecată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here