Comisia juridică din Camera Deputaţilor a revenit, miercuri, asupra unor amendamente, stabilind că persoanele condamnate pentru fapte de corupţie – luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă – nu pot beneficia de măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

”Opinia publică nu doreşte aşa ceva. Nu este vorba de nicio presiune şi orice e trecut într-o lege este legal. Constatând că o astfel de măsură nu este acceptată de opinia publică, ţii cont de opinia publică”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea.

Miercuri, deputaţii din Comisia Juridică au revenit asupra amendamentelor adoptate în şedinţa precedentă la proiectul privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind că persoanele condamnate pentru fapte de corupţie – luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, dar şi cele aflate în stare de recidivă – nu pot beneficia de aceste măsuri, precum detenţia la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

Potrivit amendamentelor adoptate de Comisia Juridică, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executării pedepsei, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here