Alin Coleșa, deputat AUR de la Cluj, a declarat în Parlament că actuala coaliție de guvernare PSD-PNL calcă în picioare orice lege și regulament și, implicit, orice șansă la bunăstare a românilor.

Parlamentarul a amintit de inițiativele partidului AUR privind învățământul românesc, mai exact refacerea celui profesional și tehnologic, care a fost distrus de guvernările PSD și PNL.

Dintre măsurile propuse:

Sprijinirea cu casă și masă gratuite pentru toți elevii cu venituri reduse per membru de familie;

– Planificarea anuală a numărului de elevi în funcție de piața muncii;

– Acordarea unui certificat de calificare profesională europeană;

– Îndrumarea copiilor spre învățământul profesional și tehnic.

„La comisia de Drepturile Omului am pregătit câteva amendamente astfel încât să înlătur orice posibile motive de respingere – principala modificare fiind eliminarea obligativității înscrierii în învățământul tehnic a elevilor care nu au obținut nota 5 la evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a”, a declarat Alin Coleșa.

Deputatul AUR a mai precizat că amendamentele propuse nu au fost băgate în seama de comisiile de Învățământ, Muncă și Protecție Socială.

„Avizul comisiei a fost dat cu aceste amendamente. Însă comisiile raportoare – de Învățământ, respectiv de Muncă și Protecție Socială – pur și simplu nici nu băgat în seamă amendamentele din avizul comisiei de Drepturile Omului, fiind porniți să respingă în 3 secunde inițiativa. Doar protestele colegilor de la AUR din acele comisii au fost ceva dezbateri aprinse privitoare, însă amendamentele nici nu le-au băgat în seamă. În final PSD, PNL, UDMR, dar și USR și au votat contra motivând votul chiar prin chestiunile pe care le rezolvasem prin amendamentele de la comisia de Drepturile Omului! Amendamente pe care nu le-au supus votului. Luni l-am înlocuit pe Antonio Andrușceac la Biroul Permanent și am semnalat ilegalitatea și am cerut retrimiterea PLX-ului la comisii. Când sunt prinși cu minciuna, liderii PNL și PSD invocă la repezeală „cutuma”. Au refuzat. În Plen am cerut din nou retrimiterea la comisii arătând articolele din Regulamentul Camerei care fuseseră încălcate. Pur și simplu au refuzat din nou. Voi reveni cu amănunte”, a afirmat Alin Coleșa.

În încheierea discursului său, Alin Coleșa a precizat că singurul partid anti-sistem din România este AUR, amintind că USR votează constant în comisii contra AUR.

Citește și: Un tânăr IT-ist a fost găsit mort într-o pădure din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here