Deputatul Bogdan Ivan a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, lipsa unor măsuri coerente pe care Guvernul şi Ministerul Sănătăţii le-ar fi putut lua pentru a evita pierderea atâtor vieţi omeneşti. Acesta a declarat că a avut o întâlnire cu şeful Agenţiei Naţionale a Medicamentului, dr. Robert Ancuceanu, pentru a discuta despre avizarea fabricării de antivirale în ţara noastră.

„Avem solicitări de aproape jumătate de an de la Terapia Cluj care încearcă să producă în România un antiviral, foarte important în tratarea bolnavilor de CoVid. Aşteaptă încă răspunsul de la autorităţi. După ce am discutat cu Dragoş Damian, managerul Terapia, şi cu prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, am ajuns la o concluzie simplă. Agenţia Naţională a medicamentului poate da acel aviz mâine, dar este blocată de Guvern. (…) Pot să dea o hotărâre de Guvern, o ordonanţă de urgenţă prin care să acorde dreptul controlat, dreptul limitat, pentru 30 de zile să producă antivirale, care să ajungă atât în spitalele publice, cât şi în farmaciile cu circuit deschis”, a declarat Bogdan Ivan.

Parlamentarul PSD a spus că Florin Cîţu, fostul ministru Ioana Mihăilă sunt responsabili pentru lipsa medicamentelor antivirale din spitale şi farmacii. „Fiecare avea congrese şi nu le-a mai interesat ce fac oamenii, dacă vor avea medicamente în valul patru sau dacă medicii vor avea cu ce să-i trateze pe bolnavi. Pe conştiinţa lor ar trebui să fie vieţile oamenilor care au murit în această perioadă, pentru că le-a fost frică să meargă la spital, în prima fază, şi au ajuns prea târziu. Cu premeditare, prin lipsa unor măsuri, au aruncat România în haos şi au lăsat sute şi mii de români să moară. Pentru asta, indiferent de o potenţială alianţă, nu pot să iert”, a mai spus deputatul Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here