Sursa foto: captură video

Membrii Comisiei speciale parlamentare s-au reunit, marți, pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei, într-o primă ședință.

Deputatul USR PLUS, Oana Murariu, care este vicepreședintele Comisiei speciale pentru Legile Justiției, a subliniat în fața ministrului Cătălin Predoiu cele mai grave probleme care ar trebui corectate de Parlament.

„Concentrarea puterii în mâna câtorva oameni. Să luăm exemplul procurorului general, care poate infirma orice soluție în orice dosar penal din România sau inspectorului-șef din cadrul Inspecției Judiciare, care poate hotărî orice în orice dosar disciplinar al magistraților. Presiuni asupra magistraților în ceea ce privește acțiunea disciplinară din mai multe direcții. Deloc de eficient sau corect! Zero reforme în domeniul digitalizării justiției (deși discursul ministrului Predoiu e plin de laude în acest sens)”, a scris Murariu pe pagina sa de Facebook.

Deputata USR PLUS a mai menționat faptul că o altă problemă care ar trebui corectată este lipsa de coerență în evaluarea magistraților.

„Desigur, mai sunt numeroase chestiuni controversate de dezbătut, parte din ele ridicate azi de colegi. Din păcate, nu e vorba de lucruri minore, ci de aspecte majore al căror impact poate fi negativ în ceea ce privește viitorul României, și intern și extern”, a conchis Oana Murariu.

Citește și: Deputatul clujean Oana Murariu propune schimbări în procesele civile

1 COMENTARIU

  1. DEMISIA..Ministrului Predoiu PE LOC….ce chestiuni de discutat..nu a TAIAT PENSIILE speciale ale MAGISTRATILOR pe baza carora si-a facut CAMPANIE ELECTORALA…..( mai grav ATENTIE ..NOAPTEA MINTII LE-A MARIT CU 10%-bataie de joc la adresa militarilor etc..) deci AFARAAAA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here