Miercuri, sute de susținători ai partidului AUR au organizat un protest în fața clădirii Parlamentului. Această manifestație a degenerat în violență, cu protestatarii confruntându-se fizic cu jandarmii și atacând parlamentari.

Sorin Moldovan, un parlamentar liberal, afirmă că și celelalte partide din România au probleme, însă nu au îndemnat la violență între concetățeni români.

„AUR este un partid extremist și violent, iar prin modul agresiv în care au ales să protesteze astăzi, fac dovada celor spuse la început.

Să nu confundăm patriotismul cu actele de violență pe care le au George Simion, deputații AUR și o parte dintre simpatizanții lor. Așa cum Vladimir Putin nu este un bun creștin fiindcă omoară alți creștini în Ucraina, nici George Simion nu este un patriot fiindcă bruschează și jignește alți români. Partidele din România, cu toate defectele lor, nu au incitat la violență români împotriva altor români.

Poate discursul și acțiunile violente ale lui George Simion prind și devin virale pentru un anume segment de populație, însă ele nu reprezintă soluții la problemele cu care se confruntă societatea, nu scade inflația, nu reduc rate și nici nu dezvoltă infrastructura.

Părinții sau bunicii noștri știu cât de grea este viața în umbra Marelui Urss!”, a afirmat deputatul PNL Cluj.

Amintim, deputatul clujean Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, susține că în timp ce se îndrepta spre intrarea Parlamentului a trecut printre protestatarii AUR care l-au amenințat.

Citește și: Masacru în Panticeu: Un câine a fost împușcat mortal cu o armă de vânătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here