Claudiu Iulius Gavril Năsui a împlinit 34 de ani în luna mai și, după alegerile europarlamentare, a fost prezentat de către unul dintre colegii de partid (USR) drept posibil premier al României.
Claudiu Năsui a făcut Liceul Francez “Anna de Noailles” din București, liceu unde taxele anuale sunt de 6.823 de euro. Dar banii nu sunt o problemă pentru familia Năsui, iar asupra acestui lucru vom reveni, scrie Cațavencii.

După liceu, promițătorul domn Năsui și-a luat licența în economie la Universitatea Paris-Dauphine și, apoi, a făcut un master la Universitatea “Luigi Bocconi”. Cu astfel de studii înalte, și cu stagiaturile făcute la BT Securities și la Banca Națională, Claudiu Năsui a început să lucreze în mediul privat. Nu mai mult de un an în fiecare loc de muncă: PricewaterhouseCoopers, BCR, Five Advisory Group. Perioada cea mai lungă a carierei a petrecut-o, însă, la firma familiei, Muntenia Global Invest. Pachetul majoritar al Muntenia Global Invest este deținut de către unchiul, mătușa și vărul domnului Năsui, iar deputatul deține, el însuși, 9% din acțiuni. În urma unui control al ASF, la Muntenia Global Invest au fost identificate nereguli finaciare ce frizau spălarea de bani, însă lucrurile s-au lămurit/mușamalizat cu eleganță.

Dar averea familiei Năsui nu vine din această firmă de brokeraj, ci ea are rădăcini adânci în perioada de jefuire a României din anii de glorie 1990-1991.

În 1986, la un an după nașterea lui Claudiu Iulius Gavril, Dorel Năsui, tatăl acestuia, „fuge“ din țară, în SUA. În mod inexplicabil, nici fratele său și nici cumnata, unul economist principal în Centrala Peștelui, cealaltă angajată într-o firmă de comerț exterior, nu au de suferit în urma fugii lui Dorel Năsui, într-o epocă în care a avea rude în străinătate era un păcat capital.

În SUA, Dorel Năsui lucrează pentru Motorola, iar în 1990 revine pe cai mari în România, ca reprezentant al companiei americane, alături de fratele său, Simion Ștefan Năsui. Cei doi vând, în două tranșe, Ministerului Apărării, condus de către Victor Atanasie Stănculescu, echipamentele Motorola la prețuri supraevaluate, producând un prejudiciu de 8.053.147 USD. Mai mult, bagă în combinație și Întreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea, pe care o chelesc de valuta aflată în conturi. În același mod achiziționează echipamente Motorola de la frații Năsui și Ministerul de Interne și SRI. Afacerea cu armata a fraților Năsui devine dosar penal. Însă dosarul este tergiversat, iar în 2002 faptele se prescriu și toți inculpații scapă cu fața curată.

Iată cum la baza înaltelor studii în străinătate ale deputatului Năsui stau banii furați de la statul român. Sigur, nu i-a furat Claudiu Năsui, ci familia lui, alături de care, ulterior, deputatul a lucrat cu mândrie. Pe vremea aceea nu apăruseră inițiative de genul „Fără penali în familie“. Ca și în cazul îmbogățirii familiei Burduja, averea lui Dorel Năsui nu este străină de aripa protectoare a Securității. Și, uite-așa, oamenii noi din politica românească nu sunt nimic altceva decât copiii oamenilor vechi, ai acelora care ne-au tras la greu de prin buzunare și înainte, dar și după 1989.

Sursa: Patrick Andre de Hillerin – Catavencii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.