Zece persoane au murit, iar alte 73 au fost rănite în deraierea unui tren de pasageri, în regiunea Tekirdag, în nord-vestul Turciei, informează news.ro.

Trenul, la bordul căruia se aflau 360 de pasageri, venea de la Kapikule, la frontiera cu Bulgaria, şi se îndrepta către Istanbul, atunci când vagoane au deratait, duminică, în apropiere de satul Sarilar.

”Accidentul a avut loc din cauza condiţiilor climatice rele”, a declarat guvernatorul regiunii, Mehmet Ceylan.

Ministerul Transporturilor a conformat, într-un comunicat, că pământul s-a surpat sub şine, din cauza unor ploi recente, provocând deraierea.

Peste 100 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului, potrivit unui reprezentant al Ministerului Sănătăţii, Eyup Gumus, care a făcut declaraţii la televiziunea publică TRT Haber.

Armata turcă a anunţat într-un comunicat că a trimis mai multe elicoptere la locul accidentului.

Televiziuni au difuzat imagini care surprindeau mai multe vagoane culcate pe o parte şi victime purtate pe tărgi.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care începe luni un nou mandat de cinci ani – cu puteri lărgite – a transmis condoleanţe şi a anunţat că o anchetă va avea loc cu privire la ”acest accident tragic”.

Înaltul Consiliu turc pentru Radio şi Televiziune (RTÜK) a anunţat ulterior că premierul turc a decretat o interdicţie temporară de difuzare.

Turcia a întreprins în ultimii ani o modernizare a reţelei sale feroviare, construind mai multe linii de mare viteză, cu scopul de atrage către căile ferate călători care preferă avionul sau transportul cu autocarul.

Trenul accidentat părea să circule pe una dintre vechile linii feroviare cu sens unic.

Mai multe accidente mortale au avut loc pe calea ferată turcă în utimii ani.

În ianuarie 2008, nouă persoane au murit într-o deraiere provocată de şine defectuoase, în regiunea Kutaha, la sud de Istanbul.

În iulie 2006, 41 de persoane au murit, iar alte 80 au fost rănite în deraierea unui tren de mare viteză, în provincia Sakarya, în nord-vestul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here