Livia Boilă, descendenta lui Iuliu Maniu și nepoata lui Matei Boilă, fostul senator PNȚCD, s-a înscris în cursa pentru prezidențiale. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Cluj care este motivul pentru care a decis să candideze pentru postul de președinte, ce o recomandă dar a povestit și despre relația de rudenie cu Matei Boilă și motivul pentru care candidează ca și independentă și nu din partea PNȚCD în ciuda faptului ca unchiul ei a fost senator din partea acestui partid.

Ce v-a facut sa candidati la prezidențiale?

Candidez pentru că au mai fost guverne de uniune națională în Romania,dar niciodată un președinte de uniune națională. Și asta o sa fiu eu daca îi voi convinge pe români să mă susțină prin semnături și apoi să mă voteze.

De ce candidați ca și independent și nu din partea PNȚCD?

Pentru că în acest moment în România este nevoie de desprinderea de o anumită doctrină și disciplină de partid. Un candidat independent are posibilitatea ca făra a se indatora financiar sau ideatic anumitor structuri sau unui sistem, sa fie un adevarat președinte al tuturor romanilor. În ceea ce privește PNȚCD al cărui președinte este domnul Pavelescu, eu nu îl recunosc ca fiind continuatorul PNȚCD de până în anul 2000, ci eventual distrugătorul acestuia.

De ce considerați că v-ar vota lumea? Ce vă recomandă?

Pentru ca sunt în primul rând om, un om care îl iubește pe Dumnezeu și iubește oamenii, apoi pentru că sunt femeie și a venit și timpul pentru o femeie în funcția de președinte al României, pentru că sunt psiholog și aș putea începe un proces de vindecare a traumelor Romaniei și românilor și aș avea capacitatea de a fi un excelent mediator între stat și societate și între diferitele categorii sociale așa cum prevede Constituția și mă recomandă și garantează pentru mine descendența din Iuliu Maniu, educația religioasă și tradiționalistă peste care apoi s-a suprapus o foarte bogată experiență de viață, care bineințeles mi-a format și un stil personal și profesional îmbinat cu accente de contemporaneitate.

Cum v-ați implicat în politică în ultimii ani?

PNȚCD a considerat în 1996 ca eu pentru că sunt femeie și pot fi acuzată și de nepotism nu pot promova în nici un fel în politică. Plecând de acolo nu m-am mai implicat în poltică din 1996 până în prezent pentru că n-am dorit saă trădez numele pe care îl port făcând parte din alt partid decât PNȚCD.

Ce relație de rudenie aveți cu Matei Boilă?

Bunicul meu prof.univ.dr. -decanul Facultații de Drept din Cluj, membru în Consiliul Dirigent și ministru în 3 guverne în perioada interbelică – Romul Boilă era frate cu Zaharia Boilă ,tatăl lui Matei Boila. El era astfel unchiul meu de văr.

Ce schimbări credeți că ați putea aduce României?

Un președinte, care să obțină maximum de rezultat pentru poporul său în orice imprejurare, care să-i mobilizeze pe toți pentru scopuri comune, sincer și prezent în orice situație oricât de măruntă ar părea.

Ce mesaj doriți să transmițeti alegătorilor?

Cei care doriți să votați cel mai bun candidat și mai potrivit perioadei actuale mă veți vota. Eu sunt cu totul altceva decât clasa politică de acum, nu am averi, contracte cu statul sau dosare penale și nici santajabilă nu sunt. Sistemul nu mă vrea pentru ca nu fac parte din el, așa cum fac parte toti contracandidații mei de acum. Dar voi, dacă nu mai vreți sistemul, mă veți vota și astfel îl veți anihila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here