Deși pare simplă din exterior, meseria de barman este, poate, la fel de complexă ca orice altă meserie din industria HoReCa. Așa cum un cofetar are nevoie de zeci de ustensile pentru a face deserturi deosebite, la fel și barmanul folosește o mulțime de accesorii de bar pentru a crea băuturi și cocktailuri memorabile.

Așadar, dacă plănuiești să îți deschizi un bar sau pur și simplu ești pasionat de această ramură, iată care sunt accesoriile și ustensilele de bar must have.

Canile și paharele pentru bar – cum le alegem și de câte feluri trebuie să fie

Cănile și paharele sunt elementul principal dintr-un bar, și asta pentru că ele pun în valoare băutura și cocktail-urile preparate de barman.

Dacă ar fi să facem o listă scurtă cu pahare și căni care n-ar trebui să lipsească dintr-un bar, atunci ar fi așa:

  • Pahare pentru cocktail-uri și spirtoase
  • Pahare pentru vin și șampanie
  • Pahare și halbe pentru bere
  • Pahare pentru shot-uri
  • Pahare pentru apa și răcoritoare
  • Căni pentru cafea și ceaiuri

Paharele și cănile de bar trebuiesc alese în funcție de utilitate, calitate, dar și în funcție de design.

Iar când vine vorba de design, există foarte multe opțiuni pentru pahare și căni de bar. De la pahare clasice din sticla, până la pahare de policarbonat și căni din cupru, toate trebuiesc alese pentru a întregi conceptul general al barului, dar și pentru a evidenția băutura preparată de barman într-un mod cât mai spectaculos.

O gamă variată de pahare și căni perfecte pentru bar puteți găsi în catalogul Rosehome pentru HoReCa.

Ustensilele cele mai folosite în baruri

Pentru un barman profesionist, accesoriile de bar sunt extrem de importante. Nu doar pentru prepararea unor cocktail-uri, ci și pentru a pregati o simplă limonadă sau o cafea rece.

Iată o listă cu principalele ustensile de bar:

  1. Shaker-ul din inox – ajută la mixarea ingredientelor
  2. Măsuratoarea de bar – necesară pentru repsectarea cantităților precise de alcool sau sucuri dintr-o rețetă
  3. Lingura de bar – are o coadă foarte lungă și poate fi folosită cu ușurință în paharele înalte, cum ar fi paharele de tip sondă.
  4. Sita – ajută la separarea sucurilor de fructe de semințe sau pulpă
  5. Tirbușonul – deschide sticlele de băutură
  6. Pisătorul – ajută la măcinarea ingredientelor și eliberarea aromelor din acestea
  7. Picurătorul – dozează controlabil alcoolul sau siropurile folosite la băuturi

Cu siguranță lista de ustensile poate continua, însă pe piață există și variante de kit-uri complete de accesorii de bar, alcătuite de profesioniști.

Atât cănile și paharele, cât și accesoriile pentru bar profesionale sunt extrem de importante pentru realizarea unor băuturi complexe și reușite. Calitatea ustensilelor și a accesoriilor dintr-un bar contează foarte mult, așadar nu trebuie neglijată atunci când vă gândiți să le alegeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.