Doi tineri din Bistrița au ajuns în presa internațională, după ce au descoperit un corp straniu în casa bunicilor lor. Este vorba despre o pisică mumificată. The Sun a preluat povestea și a oferit explicația ritualului în urma căruia pisica a ajuns acolo, scrie cancan.ro.

Doi tineri din Bistrița au făcut o descoperire ce i-a impresionat pe jurnaliștii englezi. Aceștia au găsit o pisica mumificata, într-un perete din pivnița casei bunicii lor, situată în zona Parcului Municipal din Bistrița.

Descoperirea stranie a atras atenția jurnaliștilor englezi, care au prelat subiectul, cunoscând orașul din romanul lui Bram Stocker, „Dracula”.

Felina fosilizata a fost descoperită în pivnița unei case din Bistrița, oraș care este prima oprire pentru protagonistul Jonathan Harker din romanul de groaza gotic din 1897. Având Halloween-ul aproape de noi, aceasta este o descoperire suprema, ciudata și destul de înfricoșătoare”, a scris The Sun.

Pisicile mumificate erau folosite în ritualuri

Jurnaliștii englezi au oferite o explicație și au spus că pisicile mumificate erau ascunse adesea în clădirile din Marea Britanie, America de Nord sau țările din nordul Europei pentru a proteja casa de spirite.

Era obișnuit să așezi corpul uscat al unei pisici în interiorul pereților unei case nou construite pentru a alunga spiritele rele sau pentru noroc. Se știa că pisicile simt fantomele și alte ființe supranaturale, iar pisicile uscate erau uneori plasate în locuri considerate vulnerabile pentru vrăjitoarele care intrau în casa, în acest caz în pivniță.

Această practică a început în secolul al 17 și devenise o obișnuință pentru oamenii acelor vremuri. Conform Readers Digest, pisicile erau considerate bune apărătoare împotriva ghinionului și a vrăjitoriei. Cei de la The Sun au mai precizat că descoperirea tinerilor din Bistrița se poate vinde la o  licitație pentru cel puțin 1.200 de lire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here