Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, nodul Sebeș

O filmare cu drona publicată de forumul peundemerg.ro arată că nu se poate vorbi prea curând despre o inaugurarea unui tronson al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, având în vedere că la nodul rutier de la Sebeș mai sunt multe de făcut.

Cu toate că se muncește, însă la pasaje, unele nu au nici măcar toate grinzile așezate. În plus, în zona rampei peste DN1 constructorul italian Pizzarotii nici nu s-a apucat de treabă la una dintre pilele pasajului, din cauza unei conducte ce nu a fost relocată.

Datele Companiei de Infrastructură spun, însă, că stadiul lucrărilor a trecut de 92%. În ceea ce priveste lotul 2, unde lucrează grecii de la Aktor, abia anul viitor am putea spera la inaugurarea celor 24 de kilometri de șosea rapidă.

Cu toate acestea, ministrul transporturilor, Lucian Bode, declara în iulie, la finalul unei vizite efectuate pe loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda, că cele două tronsoane ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie. Premierul Ludovic Orban, care l-a însoțit în vizită, a completat că lucrările pot fi încheiate la termen cu condiţia ca firmele executante să se mobilizeze.

Lucrările la loturile 1 şi 2 din Autostrada Sebeş-Turda au început la sfârşitul anului 2014, primul având o lungime de 17 km, iar cel de-al doilea de 24,2 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here