Votul pentru europarlamentare s-a desfășurat total diferit decât anticipau institutele de sondare a opiniei publice care s-au înșelat la modul grosolan și ne-au înșelat și pe noi, simplii alegători. Totul a pornit de la prezența uriașă la vot, net superioară alegerilor europarlamentare de acum cinci ani și superioare și celor parlamentare de acum trei ani.

Câteva remarci.

PSD a pierdut 1,2 milioane de voturi față de momentul 2016, din care 600.000 de coturi s-au dus la avortonul Victor Ponta, fost ofițer SIE, cum ne asigură alt securist împuțit, Traian Băsescu. Încă 600.000 de voturi nu se mai regăsesc chiar  din zone unde PSD controlează autoritar consiliile județene și primăriile capitalelor de județ, cum ar fi județele Bistrița Năsăud, Vrancea sau Sălaj. Pur si simplu ”poporul” PSD nu s-a dus la vot, iar profilul votantului PSD în alegerile din 2019 este dezamăgitor, 58% dintre votanți sunt pensionari, 42% au peste 65 de ani, iar 55% au doar studii elementare.

În timp ce tineretul manipulabil prin rețelele de socializare a participat masiv la vot pentru că nu-i asa, este cool să mergi să votezi. Tineretul din zonele tradițional pro-PSD și în special Moldova nu s-a mobilizat la vot. În timp ce în Cluj, 75% dintre tineri au votat, în Vrancea doar 22% dintre tineri ,adulți cu vârsta între 18 și 34 de ani, și-au exercitat acest drept.

Este clar că politica de cadre a lui Dragnea a fost greșită. Județele dominate de PSD care n-au avut candidat eligibil pe liste nu și-au bătut capul. Nu-i normal ca în Bistrița  să câștige PNL, când PSD domină autoritar județul și nenumărate consilii locale. Nu-i normal ca în județul baronului Marian Oprișan, achitat suspect de către Curtea de Apel Cluj, să câștige PNL-ul, iar apoi să te bucuri de arestarea lui Dragnea. Decât dacă ești un împuțit de trădător. Iată deci cum s-au risipit 600.000 de voturi, iar altele noi nu au fost aduse pentru că toată mascarada imbecilului de la Cotroceni cu referendumul pe justiție nu a făcut decât să radicalizeze masa proștilor cu smartphone-uri și studenți care nici nu știu altceva decât ce li se picură pe rețelele de socializare. Da, pentru PSD e o înfrângere grea pe care nu o vor putea întoarce la prezidențiale, dar cred că vor câștiga alegerile locale de anul viitor. Acum orașele mari au fost cucerite de USR (Cluj, Iași, Craiova, București) pentru că oricine a putut vota unde dorește. La alegerile locale și la cele parlamentare doar unde-ți arată buletinul. Deci, adio superioritate USR, iar legea permite alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Ce interes ar avea PNL să-și taie craca de sub picioare și să revină la sistemul cu două tururi de scrutin?! Niciunul.

La PNL nu e roză situația. Deși au luat un scor enorm care nu va mai fi atins, PNL nu va atinge niciodată mărimea PSD. Interesant e și faptul că profilul votantului PNL, potrivit IRES, e foarte asemănător celui al PSD. Așa că ar putea, sociologic vorbind, migra foarte ușor. 56% dintre votanții liberali câștigă sub 1500 de lei pe lună, 42% au doar studii elementare,46 studii medii și 56% trăiesc în mediu rural – cel mai ridicat procent dintre toate partidele românești, iar 30% sunt pensionari.

Cel mai interesant caz este cel al USR – PLUS. 93% folosesc internetul, 83% folosesc face book ul și 50% dintre votanții lor au sub 35 de ani. Este generația spălată pe creier și manipulată prin intermediul Facebook. Ei nu citesc cărți și nu se uită la televizor, ci consumă, știrile  de pe Facebook și Instagram. Sunt noii idioți funcționali și angajații – în proporție de 51%- a marilor corporații. I-am văzut și eu la coadă la vot, unii vopsiți  roșu în cap, alții tatuați, dar toți cu telefoanele mobile în mână, citind știri scurte, că alea mai grele le-ar fi dat dureri de cap, despre sărmanii  români din diaspora care nu pot vota.

Hai sictir!

Pe băieții ăștia n-o să-i mai vedem la locale și parlamentare, se vor împărți în cele patru vânturi.

În încheiere aș vrea să comentez despre mizerabila atitudine a ambasadorului Marii Britanii la București, Andrew Noble, potrivit căruia:”la trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrat prin prezența masivă la vot și printr-o decizie cheie a justiției că instituțiile sale funcționează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată”.

Bă nenorocitule, țara ta de căcat a votat ieșirea din UE și încă n-a reușit să părăsească UE, iar partidul lui Nigel Farage, Brexit Party a obținut 39% din voturile exprimate. Iar tu dai sfaturi în România, mortăciune ce ești Andrew Noble. Cară-te în mă-ta în Anglia și dă-i sfaturi lui Nigel Farage. Rău a ajuns România să suporte asemenea imbecili!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here