Săptămâna care s-a încheiat a adus importante informații surpriză în spațiul public, multe dintre ele venite chiar de la Dacian Cioloș care a recunoscut, în sfârșit, că este rudă cu Virgil Ardelean, fostul șef al celebrului serviciu secret al MAI, ”Doi și-un sfert”. Un alt subiect controversat și dezbătut intens în presă se referă la procesul de adopție a fiului Vioricăi Dăncilă și pe care îl vom compara cu un alt subiect, cu adevărat de interes public și ascuns sub preșul autorităților statului.

Se deschide ”Cutia Pandorei”

Una dintre surprizele vine chiar de la Dacian Cioloș. După ce și-a dat cu stângul în dreptul aproape toată viața profesională când a venit vorba despre asumarea și recunoașterea unor fapte, în al 11-lea ceas, Dacian Cioloș iese în față și recunoaște că este rudă cu Virgil Ardelean, poreclit ”Vulpea”, fostul șef ”Doi și-un sfert”. Acest subiect a fost mult dezbătut și comentat în presă, însă până acum, Cioloș nu a dat explicații cu privire la acest aspect,clasificând aceste informații drept ”zvonuri”. De asemenea, Cioloş a mai explicat că sora sa este angajată la DGIPI Sălaj, actualul serviciu secret al Internelor.

”Suntem ceva rude, e de origine din Pericei (judeţul Sălaj -n.r.) şi dânsul, dar a ocupat responsabilităţi într-o instituţie democratică controlată de Guvern, de Parlament. Cred că suntem rude de gradul 3”, a declarat Cioloș într-un interviu acordat Radio Guerilla.

Despre sora sa, fostul premier a declarat că ”lucrează la DGIPI la Sălaj, se ocupă – dacă am reţinut bine – de administrarea documentelor clasificate din instituţiile subordonate MAI, adică de verificarea modului în care instituţiile subordonate MAI respectă legislaţia în privinţa păstrării documentelor clasificate”.Cioloș a mai dezvăluit și faptul că tatăl său a fost un milițian comunist.

Așteptăm ca Dacian Cioloș să recunoască și faptul că a fost președintele PUNR Tineret, așa cum a recunoscut, după o stare de negare, că a fost membru al Junimii Vatra Românească. Gazeta de Cluj a demonstrat, cu documente, că nu a fost doar un simplu membru, ci a deținut funcții de conducere și nu era doar un simplu participant la conferințe sau evenimente culturale, așa cum el susține.

Așa cum observăm, Dacian Cioloș se pricepe cu ”datul la întors”. Un alt exemplu este tot din această săptămână când de dragul partidului său, Cioloș aproape că ne-a făcut pe toți turnători la Securitate.

„Având în vedere cât de mulţi români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra” că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”, a postat Dacian Cioloş pe pagina sa de facebook, ca o reacţie la adresa unui articol semnat de Marius Oprea, în care se spune că partidul PLUS a fost înfiinţat de fostul său anchetator de la Securitate ”fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache”.

Dacian Cioloş a revenit ulterior asupra declaraţiei sale despre colaborarea românilor cu Securitatea, spunând, într-un interviu pentru Pressone, că nu a vrut deloc să spună acest lucru și că îşi cere scuze dacă a ofensat pe cineva. „Departe de mine intenţia de a spune că oricine poate să fie asociat cu Securitatea”.

Înfierea copilului de către Dăncilă VS implicarea soților Iohannis în traficul de copii

Înfierea copilului de către Viorica Dăncilă acum 29 de ani a fost un alt subiect intens dezbătut în această săptămână, după ce ziarul ”Libertatea” a luat această, considerată de mulți controversată, de a publica informații despre familie premierului Dăncilă. Potrivit publicației deținute de Grupul Ringier, fiul Vioricăi Dăncilă, Victor a fost înfiat în ianuarie 1990, când premierul avea 26 de ani și era profesoara. Jurnalista a prezentat de asemenea situația familiei lui Victor care trăiesc în sărăcie. Știrea nu s-a rezumat doar la această informație, ci a sugerat că adopția ar fi fost făcută ilegal pentru că i s-a făcut certificatul de naștere direct pe noul nume. Presupusa ilegalitate ar putea fi un motiv ascuns al articolului. Ulterior, s-a demonstrat că certificatul de naștere a fost făcut legal.

Ca urmare a acestui articol au urmat diverse reacții: unii consideră că acest subiect nu este de interes public și că jurnaliștii nu au dreptul de a intra în viață privată a unui om, fie și el premier, mai ales când este vorba despre un subiect atât de sensibil. Pe de cealaltă parte, sunt voci care o acuză pe Viorica Dăncilă de cinism ca urmare a interviului acordat emisiunii Sinteza Zilei. Una dintre ele este cea a jurnalistei Ioanei Ene Dogioiu, cunoscută ca o apropiată a binomului SRI-DNA și a mișcării #rezist care acuză pe ziare.com că această poveste este ”o imensă făcătură, o imensă manipulare menită să dea un impuls puternic imaginii premierului”.

Nu știm cu certitudine care a fost adevăratul motiv al publicării respectivului articol în ziarul ”Libertatea”, putem doar bănui, însă în acest context și în această isterie națională, mă întreb, de ce unii jurnaliști de investigații pe care, observăm, că îi preocupă subiecte precum adopții, nu au investigat un caz cu adevărat îngrijorător și de interes public, respectiv implicarea soților Iohannis în traficul de copii. Ba dimpotrivă, Ioana Ene Dogioiu a recunoscut că a șters un articol din publicația online ziare.com în care erau menționate și acuzațiile de trafic de copii căruia îi sunt aduse președintelui României. Ziare.com, dezvăluia, în 2009, că între cei Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi a existat o relație de iubire, motiv pentru care fostul primar al Sibiului a scăpat de dosare penale.

„Cercetat și pentru trafic cu copii și organe. Iohannis mai are și un dosar de pe vremea candin Sibiu, inspectorul scolar Iohannis era acuzat de trafic cu copii, despre care se zice ca ar fi ajuns în băncile cu organ, potrivit AIM. El ar fi fost, însă, pus la adăpost de fosta lui iubita, Laura Codruța Kovesi, acum procuror general. În zona Sibiului se spune ca la începutul anilor ’90 între baschetbalista Kovesi și tânărul profesor Iohannis ar fi fost o relație de dragoste, iar mai apoi, ca procuror, Codruța l-a protejat pe actualul primar și l-ar fi scos din tot felul de încurcături, ajutându-l în ceea ce privește cercetarea penală sub acuza traficului de copii”, scria ziare.com în 2009.

Chiar dacă textul a fost șters din publicația online, aș vrea să văd jurnaliști precum Cătălin Tolontan sau Ioana Ene Dogioiu să investigheze acest subiect, cu adevărat de interes public și ascuns sub preșul autorităților statului.

3 COMENTARII

  1. Recitiţi şi rev. „România Mare”!
    Despre iuburile lui Werner cu Codruţa, CVT scria încă de-acum 14-15 ani, dar unii l-au crezut nebun!
    Printre altele, de aia a trebuit să şi moară!
    Ce nu este adevărat astăzi din ceea ce ştia şi spunea Vadim?

  2. Toti cei nominalizati aici sunt alesii neamului, vina nu este a lor ca vor ciolanul ci a noastra ca il dam. Romania nu este a lor ci a noastra. suntem un popr fara discernamant, veti revedea episodul , cu toata splendoarea infantilismului romanesc, la viitoarele alegeri. Din nou vom vota cu Iohanis, Ponta, Ciolos,… si alte rebuturi umane. Halal popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here