Material scris de Ion Spânu pe cotidianul.ro:

Cine îşi imaginează că oraşul Caracal mai este un banal oraş de provincie înseamnă că nu a auzit că aici este amplasat „Scutul de la Deveselu”, unde există o bază militară americană. Aici lucrează un număr important de soldaţi americani, de la cei care păzesc baza, pînă la specialişti de înaltă calificare în domeniul militar.

Care este importanţa acestei unităţi militare de elită s-a vorbit mult, dar, pentru a nu se crede că mă dau priceput, citez dintr-o prezentare oarecare de pe Net: „Scutul este echipat cu așa-numitul sistem antirachetă Standard Missile 3 (SM-3) care, la origine, este un sistem neval, dar acesta a fost adaptat pentru o bază terestră și funcționează pe aceleași principii. Forțele Navale ale Statelor Unite folosesc SM-3 pentru interceptarea rachetelor balistice de croazieră și intercontinentale lansate de pe avioane, nave sau vehicule militare terestre inamice, iar sistemul poate fi utilizat în acelați scop și de la sol, nu doar de pe mare”.

După ce am citit aceste rînduri, parcă sîntem cu toţii ceva mai pricepuţi. Dar nu despre acest gen de informaţii aş vrea să scriu în continuare.

Aici, la Deveselu, sînt militari americani, care au şi ei viaţa lor. Dar nu au venit la Deveselu cu prietenele, soţiile sau amantele lor, aşa că, oricît de preocupaţi ar fi de salvarea planetei, este firesc ca uneori să fie şi ei luaţi de val şi să se lase purtaţi de nevoia cerută de instinct. Atunci, pentru a nu rămîne preocupaţi de amintirile cu iubitele, soţiile sau amantelor lor, cineva trebuie să se ocupe şi de satisfacerea acestor dorinţe ascunse, astfel ca ei să se întoarcă repede la misiunile pe care le au de îndeplinit.

Un prieten îmi spunea zilele trecute că preţul închirierilor de garsoniere din Caracal a ajuns la 300 euro, cam cît costă să închiriezi o garsonieră în Bucureşti. Motivul este cererea mare, numai că aceasta nu vine de la elevii din comunele alăturate, care învaţă la liceele din Caracal, şi nici de la muncitorii din comunele judeţului Olt, care muncesc în acest oraş! Vă veţi întreba, ca şi mine:atunci cine închiriază aceste garsoniere şi pentru cine?

Altă cunoştinţă mi-a atras atenţia că atunci cînd a vrut să-şi extindă restaurantul pentru a face şi o mică terasă în faţa lui, primarul i-a spus: „Nea Mircea, totul este în regulă cu actele, numai că trebuie să iei şi acordul americanilor de la Deveselu!” Recunosc, iniţial m-a mirat această poveste, dar apoi m-am gîndit că vorbele primarului au un tîlc firesc: în apropiere este „Scutul de la Deveselu” şi nimeni nu-şi permite ca, la numai cîţiva kilometri, oricine să facă orice, fără un control drastic, chiar dacă acesta are doza lui de discreţie!

DUIOS, „NATAŞA” TRECE PRIN CARACAL

Mai pe scurt, ofiţerii de contraspionaj din zonă trebuie să fie vigilenţi, căci, în apropierea unei astfel de baze militare, în mod cert, trebuie să mişune tot felul de agenţi: de la ruşi, pînă la Al-Qaeda, ale căror misiuni sînt lesne de înţeles.

Şi, atunci, nu e normal ca primul lucru la care să se gîndească agenţiile de contraspionaj să fie protecţia informativă a operaţiunilor militare de la Deveselu, inclusiv atunci cînd, scăpaţi prin Caracal, la plimbare, militarii americani văd o fată frumoasă care acceptă să-şi petreacă noaptea cu ei?

Sau, mai exact, tocmai atunci. Căci, o „Nataşa” tulburătoare ar putea să-l stoarcă pe soldatul John de cine ştie ce informaţii, aşa cum vedem deseori în filme! Aşa că, dacă vor să cunoască fete în Caracal, cu care să-şi petreacă puţinele zile libere, militarii americani trebuie să accepte că totul este controlat de serviciile amerciane de contraspionaj, altfel trebuie să-şi bea ceaiul cu vestita bromură!

Cînd am înţeles că aşa stau lucrurile, mai în glumă, mai în serios, fiind la o cafea în Caracal cu o colegă, i-am spus ca nu cumva să comande la bar „un cocktail” sau să-mi spună că savarina este o „bombă calorică”, dacă nu vrea să fim puşi imediat cu faţa pe podea sau să ne trezim cu pistolul la tîmplă!

Că agenţii de contraspionaj sînt peste tot în Caracal, se simte la fiecare pas. Crede cineva că tocmai relaţiile americanilor cu fetele de prin Caracal au fost lăsate la întîmplare? Eu nu cred! Mai degrabă, presupun că, în interesul protecţiei informative, atît fetele care consimt să petreacă alături de militarii americani, cît şi cei care se ocupă cu plasarea lor în anturajul acestora, sînt verificaţi la sînge, astfel încît „Nataşa” să fie împiedicată să ajungă prea aproape de „John”!

ÎN 2012 SE VORBEA DESCHIS DESPRE PROSTITUATE PENTRU AMERICANI

Şi atunci, se pune întrebarea: nu cumva şi acest Gheorghe Dincă este un pion dintr-o astfel de „reţea de fete”, cu misiunea de a găsi cliente? Sînt din ce în ce mai mulţi cei care vorbesc despre o asemenea ipoteză în spaţiul public şi nu ca simple supoziţii, ci bazîndu-se pe articolele din presă, publicate încă de acum cîţiva ani! Iată cîteva exemple:

– „Americanii de la Deveselu se distrează cu eleve caracalene”: „Procurorii DIICOT au descoperit, lunile trecute, ca acestia au cumparat fete de liceu de la cei mai cunoscuti proxeneti din Caracal. Distractia a luat sfarsit la inceputul lunii iulie, cand capii retelei de proxeneti au fost ridicati de mascati. Proxenetii caracaleni mijloceau actul de prostitutie. Zeci de eleve au fost obligate sa practice prostitutia de o grupare interlopa, pentru placerile americanilor dar si ale unor austrieciaflati in Romania pentru consolidarea unor hidrocentrale” („Ziare.com” din 30 august 2012, citind ca sursă „Ziarul de Olt”)

– „Minore din Caracal, prostituate pentru americanii de la Deveselu”: „Tinerele erau şantajate cu imagini video din timpul partidelor şi erau scoase frecvent de la ore pentru a fi duse la clienţi. În total 30 de fete au fost traficate. Interlopii agăţau fetele în baruri sau prin cunoştinţe. Le violau sau le convingeau să întreţină acte sexuale. Raporturile erau filmate şi folosite pentru a constrânge minorele să se prostitueze pentru bani. Elevele, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, erau obligate deseori să plece de la ore pentru a face sex pe bani…

Mare le-a fost mirarea procurorilor atunci când au descoperit cine beneficia de activitatea reţelei. „Printre clienţii doritori de servicii sexuale se aflau în mod frecvent cetăţeni străini de naţionalitate austriacă şi americană, care erau detaşaţi în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal şi comuna Deveselu, judeţul Olt”, se arată în referatul procurorilor care se ocupă de caz” (Antena3, 1 iulie 2012).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here