Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, mărturiile şocante ale mai multor copii germani din centrul de la Vişeul de Sus. Aceştia au povestit anchetatorilor ororile la care ar fi fost suspuşi timp de ani de zile. Unii dintre ei susţine că au fost forţaţi să muncească în condiţii greu de închipuit, ţinuţi în frig şi bătuţi constant. Între timp, cetățeanul german care deține centrul de reeducare a fost reținut, împreună cu alţi trei colaboratori.

”Era bătaie de joc. Îi muncea ca pe sclavi”, spune unul dintre localnici.

Procurorii susţin că minorii aduşi în centrul de la Vişeu de Sus pentru reeducare erau de fapt transformaţi în sclavi şi puşi să muncească la localnici.

”Ne plătea că îi țineam aici. Nu știu cu câți bani, ginerele meu se ocupa de asta”, a declarat o femeie.

”A stat la mine 6-7 luni. Dacă voia lucra. Dacă nu, făcea ce voia el”, a fost delcarația unei alte persoane.

În timp ce localnicii care îi au în grijă pe tinerii germani spun că nu ştiu despre nereguli, soţia primarului din Vişeu spune că tinerii aveau ceva probleme iar îngrijitorii erau obligaţi să fie severi cu ei.

Tim, un tânăr de 18 ani, şi care suferă de sindromul Tourette, ar fi fost obligat la diferite munci în grajduri: strâns de fân şi tăiat de lemne, de la 8 dimineaţa până la 19 seara. Ar fi fost lovit cu piciorul pentru că a refuzat să mai muncească. Ar fi fost închis şi păzit de doi supraveghetori care îl băteau. După ce a fost mutat în altă casă ar fi fost în continuare bătut, ţinut în frig şi ar fi avut interdicţie să se spele, timp de 14 zile.

O altă mărturie şocantă este făcută de un tânăr, ajuns în centru pentru probleme cu drogurile. Ar fi reuşit să fugă din casa în care fusese repartizat, dar poliţia l-a găsit şi returnat familiei. Ar fi urmat apoi două luni de izolare sub pază, muncă fortaţă şi bătăi.

1 COMENTARIU

  1. Mah, cu Mocanita ce aveti de gand sa moara oameni pana opriti nenorocirea de traseu turistic? Sotia primarului sa-si vada de treaba ca taie paduri si trimite cu mocanita turisti sa cada in Vasser cu tot cu ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here