Redoine Faïd, infractorul care a evadat în data de 1 iulie dintr-o închisoare din Paris cu ajutorul unui elicopter, a fost văzut marţi într-o maşină plină cu explozibil, în oraşul Sarcelles din Franţa, relatează cotidianul Le Monde.

Acesta este căutat de aproape o lună, după ce a evadat în data de 1 iulie din penitenciarul Réau din regiunea Seine-et-Marne, cu ajutorul unui elicopter care a aterizat în curtea închisorii, la bordul căruia se aflau trei complici înarmaţi.

Redoine Faïd a fost văzut marţi, 24 iulie, într-o maşină care a fost ulterior abandonată într-o parcare din Sarcelles, cu exploziv la bord, au declarat miercuri surse din poliţie.

„A fost reperat marţi, în jurul orei 16.30, de către o echipă de control a jandarmeriei, alături de încă o persoană”, au declarat poliţiştii.

Jandarmii au pornit în urmărirea maşinii, împreună cu o echipă de poliţişti. Maşina a intrat în parcarea subterană a unui centru comercial şi cei doi suspecţi au luat-o la fugă, părăsind maşina.

În portbagajul acesteia, poliţiştii au găsit exploziv şi plăcuţe false de înmatriculare.

Fără să comenteze informaţiile apărute, parchetul de la Paris a comunicat pentru cotidianul Le Monde că „în urma depistării acestui vehicul în Sarcelles, parchetul din zona Pontoise s-a desesizat, cetând jurisdicţia parchetului din Paris”.

În data de 10 iulie, anchetatorii au găsit o geantă în oraşul Oise, plină cu armament, despre care se crede că a fost folosită în timpul evadării.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma evadării, care a durat doar câteva minute. Elicopterul folosit în evadare a fost descoperit incendiat în zona oraşului Gonesse.

Faïd, condamnat la 25 de închisoare pentru un jaf armat în urma căruia a decedat un ofiţer de poliţie din Villiers-sur-Marne, a evadat în aprilie 2013 din penitenciarul Lille-Sequedin, fiind prins după o lună şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here