Florian Coldea, fost adjunct SRI, a declarat joi, în Comisia de Control SRI, că Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a ştiut de existenţa protocoalelor, dar nu de conţinutul lor, a relatat Claudiu Manda, şef al comisiei parlamentare, informează Mediafax.

„Răspunsul a fost că da şi că s-a procedat în urgenţă maximă. Decizia CSAT transpusă în protocol pe infracţiuni de evaziune fiscală, au existat situaţii în care au ajuns la judecători pentru a elibera un mandat pe siguranţă naţională. Întrebarea dacă a exista acea discuţie între Coldea-Maior-Băsescu legat de mandatul de securitate naţională asupra lui Andronic, Coldea a spus că nu confirm, nu infirm şi că este o informaţie în spaţiul public”.

Întrebat dacă Traian Băsescu ştia de existenţa acestor protocoale, Coldea „a spus că da, ştia de existenţa lor, dar nu de conţinutul lor. Tăriceanu nu mai era premier şi în CSAT, a spus că nu ştie sau nu poate confirma că domnul Tăriceanu ar fi ştiut. Întrebarea Ioan Rus trimis la Bruxelles? – A spus că este exclus, a spus că nu a ştiut despre această deplasare a domnului Rus. (…) A fost întebat dacă l-a cunoscut pe Blejanar înainte să fie şef la ANAF? – A spus că da, dar că nu i-a fost prezentat de domnul Falcă”, a mai spus Manda, despre audierea fostului adjunct SRI.

Fostul adjunct SRI a fost audiat, timp de şapte ore, pentru a doua oară în Comisia de Control SRI, anunţând că va reveni pentru a oferi şi alte detalii.

1 COMENTARIU

  1. Si daca a stiut Baisexu ce a facut ca este un analfabet in materie de drept penal !!!! Pe el il interesa valizele cu bani nu problemele tarii si banii care sau dus in alte banci din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here