Audiat la Comisia SIPA, fostul sef al ANI, Horia Georgescu, a declarat ca Agenția primea ”foarte multe sesizări de la SRI”.

Eliminat brutal, fostul sef al ANI a decis sa vorbeasca. Ca urmare, Horia Georgescu a povestit, ieri, parlamentarilor din Comisia SIPA cum SRI aproviziona la greu Agentia Nationala de Integritate cu sesizari referitoare la persoane care ocupau functii publice:

”Nu as putea sa fac o cuantificare exacta, dar primeam foarte multe sesizari. Informarile contineau informatii si date cu privire la mai multe persoane. Categoriile de persoane erau multiple, fie din diverse functii publice, fie alesi. O categorie foarte larga”. Tot conform spuselor fostului sef al ANI, SRI nu se limita doar sa bage marfa in rafturile Agentiei, ci il si consilia, de la cel mai inalt nivel, pe Horia Georgescu: ”Am avut discutii punctuale pe dosare cu domnul fost director al SRI, George Maior. Era uzual, avand in vedere ca exista un protocol interinstitutional intre ANI si SRI. Asta era infrastructura institutionala sub care comunicam”. Nu se stie cat de legal era dialogul ”uzual si interinstitutional” purtat de Maior si Georgescu, dar s-a aflat in schimb ca SRI a fost acela care a sesizat ANI pe tema incompatibilitatii fostului primar sibian Klaus Iohannis taman cand acesta candida la Presedintie. ”Nu vreau sa fac comentarii referitoare la acest aspect. Sesizarea a fost inaintata de catre SRI Agentiei, care a procesat-o conform prevederilor legale. ANI a fost sesizata in mod legal”, a confirmat Horia Georgescu, potrivit national.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here