Partenerii strategici împing de la spate „colonia Română” să creeze o „flotă comună” cu Armata Ucrainei în Marea Neagră, fără a le păsa că acest gest este o provocare fățișă adresată Marinei Militare a Federației Ruse. Doar că, Ministerul Apărării Naționale refuză de câțiva ani semnarea contractului prin care se vor construi corvete multirol și reparația capitală a fregatelor existente. Ceea ce denotă că situația se află departe de a ajunge la „organizarea de șantier” la Constanța, unde atât echipa de specialiști români, cât și Naval Group tot așteptă decizia finală a MApN.

Numai că reprezentanții MApN, mai ales cei ”plantați” de ministrul Nicolae Ionel Ciucă la cârma ”negocierilor” cu puternica companie franceză au făcut tot ce a depins de ei ca să tragă de timp. În frunte cu chiar generalul Teodor Incicaș, cel care nici măcar nu s-a mai pensionat, deși umbla deja cu raportul în buzunar. Și asta doar ca să îl încredințeze pe Ciucă de blocarea totală a semnalului contractului. Dar uite că de-abia acum s -a văzut și de ce! ”Frăția generalilor” de la Logistica Armatei rămânând probabil ”în suflet” cu fostul lor șef de la DGIA, generalul Savu… Cel care a ajuns ”boss”-ul Damen România imediat după venirea vechiului său camarad Nicolae Ionel Ciucă în fruntea Ministerului Apărării.

S-a ajuns la CCR!

Iar atitudinea de-a dreptul jalnică a generalilor Armatei, cei care mai aveau doar să se închidă prin toalete sau să își pună picioarele în ghips, doar să nu participe la negocierile cu reprezentanții Naval Group pentru semnarea contractului corvetelor a avut în cele din urmă efectul scontat. Astfel că se va mai trage de timp, doar-doar francezii ”vor cădea la pace” cu olandezii lui Savu… Totul după ce un complet de nouă judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să admită sesizarea Curții Constituționale cu privire la licitația internațională câștigată de Naval Group! Generalul Incicaș, dar și ”acoperiții” DGIA care asigură încă ”mentenanța” culoarelor lui Hăpău din Justiție având astfel de acum suficient timp să se gândească la ce a pățit bunul lor camarad Gherghe…

Citește și: Valentina, sergent MApN, s-a sinucis din dragoste, era într-o relație cu un coleg căsătorit

Sursă: național.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here