Lucian Heiuș, președintele ANAF, declară despre Diana Șoșoacă că are de achitat obligații de stat, dar prezintă un comportament de rău-platnic și a intrat astfel în executare silită.

„Din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică. Doamna senator Șoșoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a spus Heiuș.

În loc să-și achite obligațiile pe care le are, găsește sau inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste, de multe ori, că cineva are ceva cu dumneaei.

„A acumulat niște obligații la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somația, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare și emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să rețină o treime din indemnizația de senator până la concurența sumei pe care o are de plată către bugetul de stat”, a afirmat Heiuș.

Potrivit acestuia, trebuie să înțeleagă toată lumea că atunci când ai obligații la bugetul de stat, nu contează cine ești, ce profesie ai, ce poziție ai.

Reamintim că Diana Șoșoacă a intrat în procedura executării silite de către ANAF pentru o sumă de circa 30.000 de euro, ea dând în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală. „Este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă, potrivit Fanatik.ro

„Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a întrebat Diana Șoșoacă. Ea a acuzat ANAF de chemarea în instanță a cetățenilor în baza unor penalități, deși acestea nu sunt fondate. Motivul pentru care instituția ar decide astfel de procese vine din dorința statului de a colecta bani la bugetul propriu, în detrimentul cetățenilor, conform fostei senatoare AUR.

Citește și: Viktor Orban pompează bani în fundațiile UDMR

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here