Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat pe pagina proprie de Facebook că a salvat doi turiști surprinși de avalanșă în munții Făgăraș și nu a scăpat prilejul de a-l ataca din nou pe șeful DSU Raed Arafat, după ce a fost amendată de Consiliul împotriva discriminării pentru afirmațiile la adresa secretarului de stat din MAI.

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat, joi seara, pe pagina ei de Facebook că, împreună cu Cătălin Berenghi, a intervenit pentru salvarea a două vieți. Este vorba de doi turiști surprinși de avalanșă în Făgăraș. Șoșoacă susține că Arafat a fost depășit de situație și că, din această cauză, i-a preluat ”atribuțiile acestuia”.

„Din nou Arafat depășit de situație! Senatoarea Șoșoacă iar l-a ,,discriminat”, preluând împreună cu Salvatorul Berenghi atribuțiile acestuia! Ceva amenzi CNCD???”, se spune pe pagina oficială de facebook a senatoarei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă: „Arafat nu le-a dat acordul” să intervină 

Diana Șoșoacă a povestit cum au decurs lucrurile. „În această seară, împreună cu Cătălin Berenghi am reușit să salvăm doi tineri prinși într-o avalansă în Făgăraș! La acest moment sunt preluați. Tânărul aflat cu fata, Tiberiu, a avut grijă de ea, la -20 grade ca să nu înghețe. 6 ore în zăpadă la -20 grade celsius!!!”

Potrivit Dianei Șoșoacă, salvamontiștii au acționat impecabil, mergând pe jos 6 ore până la cei doi tineri. Fata are ambele picioare fracturate.

„Se pare ca plafonul de nori nu permitea intervenția elicopterelor noaptea, desi au existat doi piloți care si-au asumat sa plece de la baza aeriana, dar Arafat nu le-a dat acordul!”, l-a acuzat senatoarea din nou pe șeful DSU.

„Mulțumesc Cătălin Berenghi pentru că m-ai sunat sa intervin și împreună am reușit să salvăm două vieți! Cătălin Berenghi l-a sunat pe dl. Marcel Vela, fostul ministru de interne, care s-a implicat imediat”, a mai scris Diana Șoșoacă.

Ulterior, Șoșoacă a mai povestit că la ora 4:30 dimineața, salvamontiștii au ajuns la Cabana Negoiu cu cei doi turiști.

”Salvamontiștii au mers 12 ore pe jos, la -20 de grade Celsius, pt că Arafat nu a permis să zboare un elicopter noaptea, deși piloții sunt pregătiți special în Franța pt operațiuni pe timp de noapte! În toate țările se intervine pe timp de noapte, numai în România nu, că nu vrea Dictatorul! 2 piloți au vrut să plece să ii preia. Într-o ora se termina totul. Așa, suferința a fost imensă, efortul salvamontiștilor uriaș, durerile atroce, înghețul victimelor, toate acestea puteau fi evitate cu un singur ordin!”, a mai scris Diana Șoșoacă, care este lădată pentru acțiunea sa de site-ul agenției ruse de presă Sputnik.

Raed Arafat: Rasismul și xenofobia, o boală terminală a societății  

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reacționat, joi, pe Facebook, după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a sancționat pe Diana Șoșoacă cu amendă și pe Mihail Neamțu cu avertisment contravențional, pentru discriminarea acestuia.

Raed Arafat a scris că „rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte ca ele să devină o parte din «normalitatea» în care trăim”.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Salvamont pe pagina de Facebook, aceștia au intervenit pentru salvarea unei persoane surprinsă de o avalanșă în zona Serbota.

„Din primele informaţii victima prezintă fracturi la membrele inferioare. Intervenţia este deosebit de dificilă, strat mare de zăpadă, temperaturi scăzute, timp de noapte, căi de acces dificile şi se estimează că acţiunea de salvare va dura cel puţin 10 ore”, au arătat salvamontiștii.


sursa: stirilekanald.ro

Citește și: O elevă a sărit de la etaj amenințând că se sinucide, după ce a aflat că rămâne corigentă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here