Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conform DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de foloase patrimoniale prin tranzitarea migranților ilegali către diferite țări din Uniunea Europeană.
Astfel, după trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Serbia și România de către migranții, persoana de legătură din Serbia lua legătura membrii grupării, care organizau transportul migranților din zona de frontieră până în apropierea municipiului Timișoara.


În acest sens, migranții trimiteau coordonatele GPS ale locului unde se aflau, acestea fiind folosite de către șoferii autoturismelor pentru a fi preluați și transportați la destinație.
În timpul efectuării transportului, migranții erau filmați în timp ce li se solicita să se identifice, iar respectivele fișiere video erau transmise prin intermediul unei aplicații telefonice în Serbia, de unde membrii grupării primeau plata transportului, aproximativ 100 euro pentru fiecare migrant.


Ajunși în apropierea municipiului Timișoara, migranții se predau autorităților, care îi cazau în centrele specializate, până în momentul în care găseau un alt transportator dispus să îi conducă spre țările din vestul Europei.
La data de 06.04.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator.
La data de 06.04.2021, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a unui număr de 3 inculpați și arestul la domiciliu față de alți 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: DIICOT a destructurat o rețea amplă de trafic de migranți din Serbia, Bulgaria și Turcia. VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here