Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat, potrivit comunicatului DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 74 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Brăila și Dâmbovița, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni neautorizate cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acțiunea de amploare a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Galați și a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați vizează destructurarea uneia dintre cele mai mari grupări infracționale organizate, specializate în comercializarea de droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza județelor Galați și Brăila, dar și a altor persoane care desfășoară activități infracționale similare pe raza celor două județe.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diverse cantități de droguri de risc și mare risc, substanțe psihoactive și diverse sume de bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 165 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bacău și Prahova, al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galați și Brăila, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Citește și: Criminalitatea informatică în România este în creștere. Recomandările specialiștilor de care toți ar trebui să ținem cont

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here