Doi bărbați cercetați poentru trafic de droguri de risc au fost reținuți, joi, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza județelor Cluj și Bistrița Năsăud, procurorii DIICOT au ridicat cantitatea de aproximativ 40 de kilograme canabis, 3,5 kilograme rezină de canabis, 12 kilograme substanță cristalină și 50 grame substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au fost identificate și ridicate sumele de peste 35000 euro, 318.560 lei, 490.000 forinți, 100 de lire, bijuterii, un ceas de lux și mai multe înscrisuri.

„La data de 25.05.2023 , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița- Năsăud au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021-mai 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum și substanțe cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Cluj și Bistrița Năsăud, fiind identificată și ridicată cantitatea de aproximativ 40 de kilograme canabis (57 de calupuri), 3,5 kilograme rezină de canabis, 12 kilograme substanță cristalină și 50 grame substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au fost identificate și ridicate sumele de peste 35000 euro, 318.560 lei, 490.000 forinți, 100 de lire, bijuterii, un ceas de lux și mai multe înscrisuri.”, a informat DIICOT.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: O fostă angajată a Ansamblului Dor Transilvan rupe tăcerea: „Tiberiu Groza jecmănește dansatorii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here