Partidul Mișcarea Populară avertizează că, potrivit celui mai recent Raport privind sănătatea al CE, România și Bulgaria sunt pe ultimele locuri din Europa la speranța de viață.

„Cel mai recent Raport privind sănătatea al Comisiei Europene plasează România și Bulgaria pe ultimele locuri din Europa la speranța de viață. Mai precis, un copil născut în România are o speranță de viață mult sub media altor copii europeni. Pandemia a pus presiune pe un sistem sanitar deja deficitar la mult prea multe capitole.

Ani la rândul, guvernările au abordat reformele din Sănătate doar la nivel declarativ. România respectată înseamnă și România sănătoasă. O Românie în care noi toți, copii, tineri, bătrâni, indiferent că trăim în mediul rural sau în cel urban, avem acces la servicii medicale de calitate.

Câte semnale de alarmă trebuie să mai dea sistemul sanitar, câte tragedii trebuie să se mai întâmple pentru ca Sănătatea să devină cu adevărat o prioritate pe masa celor care guvernează? Investițiile în sistemul sanitar ar trebui să fie o dovadă de #respect pentru români”, transmite PMP.


sursa: gandul.ro

Citește și: Fotomodel, ucis în bătaie de doi militari, după ce a refuzat să le dea țigări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here