Radu Spânu, arhitectul şef al Clujului a demisionat săptămâna trecută din funcţia pe care o deţinea.  Demisia a fost înaintată luni, 29 septembrie preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care a şi aprobat solicitarea. Precizăm faptul că de numele lui Spânu s-au legat de-a lungul timpului tot felul de scandaluri, acesta fiind angajat în diverse structuri ale administraţiei judeţului de peste 20 de ani. Ar mai fi de spus că, potrivit unor informaţii neoficiale, gestul lui Spânu va fi urmat de un alt „dinozaur” al administraţiei judeţene, mai exact de Măriuca Pop, secretarul judeţului.   

 

La începutul săptămânii trecute, Radu Spânu, arhitectul şef al Clujului, i-a înaintat preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, o cerere de renunţare la post cu acordul ambelor părţi. În acest fel, Spânu nu a mai fost nevoit să rămână nici măcar o zi în funcţie. Decizia a intrat în vigoare începând de miercuri, 1 octombrie, postul lu Spânu fiind preluat, interimar, de şefa Serviciului de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Cluj – Georgeta Floca.

 

Un personaj controversat

 

În cadrul vestitei conferinţe de presă din luna septembrie, cea în care preşedintele CJ a făcut primele acuzaţii referitoare la distribuţia banilor pentru şcoli pe criterii politice, Tişe a afirmat şi faptul că Spânu ar fi vinovat pentru încălcarea regulamentului de funcţionare al Comisiei de acord unic, organism care analizează dosarele de urbanism şi emite un verdict final beneficiarilor. “Vreau să vă spun că avem o administraţie judeţeană obosită, cu o proastă organizare, cu şefi ai unor direcţii care nu comunică între ei, iar situaţia nu mai poate continua aşa”, a avertizat atunci Alin Tişe. Acesta a mai declarat că membrii acestei comisii nu se întrunesc niciodată în formulă completă, iar Spânu semnează documentele fără ca aceştia să se pronunţe, conform regulamentului. “Comisia de acord unic este formată din 15 membri. Am constat că membrii acestei comisii nu se întrunesc niciodată cu toţii pentru a analiza dosarele de urbanism. Legat de informaţiile privind avizele care se impun sau nu pentru un proiect urbanistic, răspunsuri oferă funcţionarii. Comisia unică nu-şi face treaba, arhitectul Spânu doar semnează dosarele, fără ca acesta să se fi pronunţat”, a afirmat acesta. Tot atunci Tişe preciza că i-a acordat lui Spânu un termen de două săptămâni pentru a remedia problema, în caz contrar va cere demisia acestuia.

 

 

Spânu vrea o viată mai liniştită

 

“Vreau să precizez din start că este vorba de un acord între cele două părţi. Aceasta a fost decizia mea, de acum vreau să mă îndrept spre învăţământul unuversitar, unde să duc o viaţă mult mai liniştită, mai paşnică. Poate că ar fi trebuit să fac acest pas încă de mai demult. O să continui să scriu la cărţile pe care le-am început, iar dacă o să fiu solicitat, bineînţeles că o să ajut, atât cât imi stă în putere”, ne-a declarat Radu Spânu.

 

Adina Fartşnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.