În ultimii ani, mai multe instituții și regii autonome din Cluj-Napoca au ajuns în lumina reflectoarelor datorită veniturilor considerabile ale directorilor și a lipsei de transparență în privința declarațiilor de avere.

De la apartamente de lux și salarii mari, până la sume adunate din diverse activități secundare, conducătorii acestor entități publice au reușit să atragă atenția opiniei publice prin modul în care își administrează resursele. Fie că vorbim de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, sau de Compania de Transport Public Cluj, directorii se află într-o poziție financiară confortabilă, dar transparența și respectarea legilor referitoare la declarațiile de avere rămân în multe cazuri un subiect controversat. 

Regii autonome subordonate Consiliului Județean

REGIA AUTONOMĂ ADMINISTRAȚIA PATRIMONIULUI PROTOCOLULUI DE STAT– Sucursala pentru reprezentare și protocol Victoria Cluj-Napoca

-Directoul sucursalei și consilierul local din Cluj-napoca, Florian Ovidiu Valeriu, deține 9 apartamente în centrul orașului de cinci stele și bagă anual în casă 156.467 de lei, bineînțeles fără să calculăm banii pe care cel mai probabil îi încasează în urma închirierii apartamentelor.

REGIA AUTONOMA AEROPORTUL INTERNATIONAL „AVRAM IANCU” CLUJ

-Directorul general Ciceo G. David Ioan stă bine pe venit, căci încasează anual în urma activității, 33,8405 RON

COMPANIA DE APĂ SOMEŞ S.A.

-Călin Neamțu, cel aflat în funcția de conducere a regiei nu și-a încărcat declarația de avere, iar acest aspect a fost surprins și într-un articol scris de Ziar de Cluj. Deși legislația prevede ca aceste documente trebuie completate și făcute publice, directorii Companiei de Apă Someș nu par să se deranjeze pre atare cu formalitățile.

UNIVERS T S.A

-În cazul directoarei hotelului Univers T S.A, Leș Mariana Carmen, declarația de avere scoate la iveală faptul că aceasta are în posesie 2 case de vacanță și un apartament. Încasează anual îndemnizație de la hotelul pe care îl manageriază în valoare de 143,762 de lei și este acționară și la compania de turism Topaz și LB METEOR SRL, de unde mai incaseaza 13.830 de mii de lei.

TETAROM S.A.

Ignat Morar, fiul primarului din Dej și omul lui Alin Tișe se află la conducerea Regiei Autonome Tetarom, iar conform declarației sale de avere acesta încasează în urma activității de avocat lunar o sumă de 81,321 de lei, la care urmează să se adauge veniturile dobândite în urma șefiei Tetarom. Având în vedere că Ignat a fost numit în funcție abia anul acesta, declarația de avere completă nu este încă disponibilă.

CENTRUL AGRO TRANSILVANIA S.A.

Tudorachi Oana Raluca este cea care se află la șefia Centrului Agro Transilvania Cluj SA, iar în urma activității, aceasta obține venituri în valoare de 88,624 de lei.

CLUJANA S.A.

Oancea Călin, director general din cadrul regiei autonome prezentate mai sus, deține 2 apartamente și o casă de locuit în Cluj-Napoca, iar salariul de administrator general îi aduce anual 70,782 de lei.

PAZĂ ŞI PROTECŢIE CLUJ SRL

-Administratoarea Orieta Maria Habala bagă în casă anual 93,737 de lei.

DRUMURI ŞI PODURI JUDEŢENE CLUJ S.A.

-Nici în cazul șefului Ovidiu Torje nu găsim o declarație de avere care să ne pună în cui curiozitatea. El și directorul Companiei de Apă Someș iau legile mai în glumă.

Regii Autonome subordonate Primăriei Cluj-Napoca

DOMENIUL PUBLIC NAPOCA S.A (RADP)

-Lui Ion Pantelimon, (directorul general al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj și favorit declarat al primarului Boc) pare că i-au crescut semnificativ veniturile față de anul precedent. Declarația de avere înregistrată pentru anul 2024 arată că Pantelimon bagă în buzunar anual 369073 de lei, adică lunar câștigă cam 6,000 de euro. Viață bună pentru un om care a ieșit la pensie.

REGIA DE TERMOFICARE (RAT)

-Nici directorul Regiei de Termoficare nu stă rău deloc, având în vedere că salariul anual atinge pragul de 384,969 ron. Nu pare că se satură, căci mai primește 224,151 de ron de la așa-zise „Alte Instituții” din Colonia, județul Cluj.

COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ (fosta RATUC)

-Directorul CTP, Neag Liviu Gheorghe, stă bine pe capital. Pe lângă cele 12 conturi bancare deschise, nu ne este rușine nici cu salariul anual al domnului Neag, care se ridică la frumoasa sumă de 421,239 de ron.

Citește și: Călin Georgescu admite legătura cu Horațiu Potra și explică de ce a negat până acum

4 COMENTARII

  1. E un cerc vicios in care se invarte nesimtirea cu aroganta impreuna cu minciuna si viclenia. Si sunt la ele acasa, in familie se spala murdariile. Nu vede nimeni inafara de Dumnezeu si cand vine judecata e vai de ei.

  2. Drumuri si Poduri nu mai exista. E in faliment dar Torje e platit de CJ Cluj ca administrator special cum a fost in insolventa asa il plateste si in faliment si daca a distrus firma in loc s o redreseze. Si inca cu ce salar si fara nici o activitate. Nu mai are nici o atributie.Ce raport de activitate ar putea avea ? Oricum n -avea abilitati de conducere, cum a preluat firma cum a bagat o n insolventa si la putin timp in faliment. Il plateste CJC ca arbitru pana se rezolva altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.