Şefii a două regii autonome ale Consiliului Judeţean (CJ) Cluj au fost demişi săptămâna trecută din funcţie.

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene vor avea directori noi.

Reprezentanţii forului judeţean au desemnat în şedinţa de CJ de săptămâna trecută noii directori ai regiilor autonome şi reprezentanţii forumului în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) de la societăţile pe care le administrază. Fiecare partid, ţinând cont de ponderea pe care o are în CJ, a propus câte un reprezentant pentru Consiliile de Administraţie. Cum era de aşteptat, PD-L, având majoritate în plenul judeţean, a putut decide în ultimă instanţă cine rămâne sau cine pleacă. Astfel, Ioan Berche, Dan Totelecan şi Ioan Presecan au fost schimbaţi din funcţie. Singurul director care a avut norocul de a-şi păstra în continuare funcţia pe care o deţine a fost David Ciceo, directorul aeroportului internaţional Cluj – Napoca.
 
La Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat Ioan Berche a fost înlocuit de Mircea Avram, care in 2007 ocupa funcţia de director executiv al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, iar directorul interimar al Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene Cluj, Dan Totelecan va fi înlocuit în funcţie de Eugen Cadar. În altă ordine de idei, societăţile Tetarom şi Compania de Apă Someş îi vor păstra în continuare în consililul de administraţie pe directorii Viorel Găvrea şi Dorin Ceatarâş.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, Alin Tişe a anunţat că deoarece funcţia de preşedinte al CJ se află în incompatibilitate cu cea de reprezentant al CJ în Adunarea Generală a Acţionarilor  va renunţa la ultima dintre acestea, în locul său fiind numit pesedistul Cornel Itu. În replică, Liviu Medrea a declarat că “S-a votat un non-sens. Itu nu va avea nicio putere, a fost delegat doar să anunţe la Tetarom prezenta hotărâre, prin care a fost numit”.

Zona Metropolitană, din nou motiv de ceartă

Propunerile de modificare a statutului Zonei Metropolitane care vizau creşterea numărului reprezentanţilor celor 19 comune în AGA la doi şi asigurarea preşedenţiei metropolei prin rotaţie au fost respinse săptămâna trecută de consilierii judeţeni. Din nou, consilierul judeţean din partea PSD, Dănuţ Canta a sărit ca ars, declarând că “În UE, fiecare stat deţine preşedenţia câte şase luni, fără a se ţine cont de suprafaţa sau numărul populaţiei”. Acesta a mai declarat că la începutul săptămâmnii trecute, la Gilău, într-o întâlnire a primarilor implicaţi în proiect, s-a decis în unanimitate ca statutul zonei cu actuala normă de reprezentare să nu fie adoptat.

Canta vs. Tişe

Aşa cum ne-a obişnuit deja, consilierul Dănuţ Canta a profitat din nou de ocazia ivită pentru a face din şedinţa forului judeţean un adevărat bâlci. Acesta a ameninţat că îl va acţiona în istanţă pe preşedintele Cosiliului Judeţean, Alin Tişe, pentru injuriile aduse. Mai mult decât atât, nici Alexandu Coroian nu a scăpat, Canta anunţându-l că e următorul pe listă. “Tinere coleg, eşti prea mic pentru un război aşa mare”, l-a avertizat pesedistul. Cauza acestui scandal a constituit-o societatea pe acţiuni Clujeana, unde CJ Cluj deţine pachetul majoritar. Consilierii judeţeni Ovidiu Turdean (PD-L) şi Dănuţ Canta (PSD) au propus ca reţeaua electrică aflată într-o degradare avansată să fie vândută prin licitaţie în vederea modernizării. “Reţeaua electrică de la Clujeana funcţionează la parametrii anului 1970, deoarece se află intr-o stare avansată de deteriorare fizică şi morală. Modernizarea reţelei ar costa aproximativ un million de euro, bani pe care societatea nu îi are în momentul de faţă. Prin urmare, vânzarea ar trebui să se facă prin licitaţie”, a explicat consilierul PD-L, Steluţa Racolţa.

 
Pesedistul Canta a fost complet revoltat de propunerea colegei sale, declarând că aceasta ridica mari semne de întrebare. Acesta a propus forului judeţean înfiinţarea unei noi comisii, care să analizeze viitorul acestei fabrici. În replică, preşedintele CJ, Alin Tişe a intervenit, acuzându-l pe Canta de nesimţire. “Cine credeţi că sunteţi dumneavoastră să jigniţi pe toată lumea? Cum vă permiteţi să jugniţi o femeie? Sunteţi un nesimţit, iar această nesimţire o să o plătiţi scump”, a declarat Tişe. Ulterior, Canta a anunţat că îl va acţiona în instanţă pe Tişe, pentru că acesta l-a făcut nesimţit. ”Prin aceste acuze Alin Tişe nu mă face pe mine nesimţit ci pe toţi oamenii care m-au votat, iar clujenii nu sunt nişte nesimţiţi”, a adăugat Dănuţ Canta. Nici Tişe nu s-a lăsat mai prejos, declarând că îl va da afară pe cosilierul judeţean dacă va mai regurge la faze de genul. “Vom găsi o soluţie. Ori îl vom pofti afară, ori îi vom tăia din indemnizaţie ”, a afirmat preşedintele CJ.

Adina Fartuşnic

6 COMENTARII

  1. Danutule, incearca sa te mai cizelezi in comportament, ca traiesti intr-o lume civilizata si iti faci de rusine consatenii din Berind. Poate era mai bine pentru sat daca facea-i zootehnia si ramanea-i acolo, fiind ca comportamentul ti de CIOBAN.

  2. sincer ma face sa rad articolul vostru „portocaliu” in toate sensurile….d-l Tise s-a simtit jignit pentru ca i s-a cerut sa faca licitatie …o problema de legalitate cu care dansu nu e obijnuit =))

  3. Ala care va fi in locul lui Berche ar trebui sa se grabeasca. Radpp are o activitate intensa de acoperire a urmelor si de dat ultimele tunuri pentru deszapeziri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.