Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, vineri, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban. Lupu a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean.

De altfel, legătura dintre aceștia este una puternică, Sămărtinean, care la vremea respectivă era membru PD-L, aducându-l la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara după ce a fost numit director, în 2010. ”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air.

Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here