Loescher (55 de ani, Austria) a fost numit în 2007 după ce Siemens trecuse printr-o serie de scandaluri de corupţie. Anterior, el a lucrat în conducerea executivă a grupului Merck & Co, transmite Bloomberg.

Oficialii Consiliului de Supraveghere al Siemens au cerut la sfârşitul săptămânii trecute demisia lui Loescher, după ce compania şi-a redus pentru a cincea oară consecutiv ţinta de profit, afectată de investiţiile în energie regenerabilă şi achiziţii promovate de CEO.

Iniţial, şedinţa din weekend avea pe ordinea de zi avizarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al doilea.

Astfel, Loescher nu a reuşit să direcţioneze Siemens spre ţinta de profit, de 12% din vânzări.

Surse apropiate grupului au declarat că în locul său va fi numit directorul financiarexecutiv, Joe Kaeser.

Siemens are 60 de divizii şi departamente, care produc o gamă largă de produse, de la trenuri şi turbine pe gaz la aparatură medicală şi roboţi industriali. Supravegherea atentă a operaţiunilor este o sarcină dificilă pentru directorul executiv, care trebuie să se familiarizeze cu subtilităţile fiecăreia dintre numeroasele pieţe unde activează grupul.

Unii investitori consideră că focusarea Siemens pe mai puţine produse ar creşte profitabilitatea.

Declinul Siemens este cu atât mai vizibil în contextul creşterii economiei germane după criză. Acţiunile companiei au scăzut cu 25% din iulie 2007, când a început mandatul lui Loescher, în timp ce titlurile Volkswagen s-au dublat ca valoare, BASF a urcat cu 35%, iar Bayer cu 53%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here