La Parchetul General, Bogdan Licu, procurorul general interimar, a avut o întâlnire cu toți șefii parchetelor din țară, cu procurorii șefi DNA și DIICOT. Această ședință a fost prima după plecarea lui Augustin Lazăr din funcție. La întrunire a participat și ministrul interimar al Justiției Ana Birchall.

Potrivit celor de la dcnews.ro, temele de discuție au fost activitatea Ministerului Public, dosarele de la parchete, dar și imaginea Ministerului Public din ultima perioadă.

„Discuţiile au fost în general pe probleme administrative şi organizatorice (…) Problemele administrative pleacă în primul rând de la buget, care în momentul de faţă este subdimensionat şi continuăm cu alte probleme organizatorice la nivelul instanţelor, al parchetelor”, a spus Bogdan Licu.

Bogdan Licu a mai precizat după ședință că acesta se află intr-un conflict cu procurorul de ședință și Secția Speciala care a retras apelul, și că acesta cere de asemenea câte un referat celor două părți.

„Apelul a fost retras în urmă cu două săptămâni. În momentul de faţă, mă aflu într-un conflict de competență între procurorul de şedinţă, care este procurorul din cadrul Secţiei judiciare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia specială care a retras apelul. Am cerut ambelor părţi să îmi prezinte câte un referat, care să cuprindă motivele, considerentele legale care au stat la baza acestor decizii ale fiecăruia şi urmează să hotărăsc ce e de făcut mai departe. Am solicitat în scris acest lucru”, adăugă Licu.

„Nu procurorul general demarează controale. Putem face doar verificări punctuale prin Serviciul de Îndrumare şi Control. Verificările generale, controlul sunt făcute de Inspecţia Judiciară”, a mai spus Bogdan Licu.

Timiș Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here