Potrivit datelor INS,  trei dintre cei mai mari distribuitori farmaceutici din România, Mediplus, Polisano şi Farmexim, sunt alături de fabricile Europharm, Sandoz şi Infomed Fluids în top 10 al celor mai mari exportatori de medicamente în 2012.

Mediplus este cel mai mare distribuitor român de medicamente, cu afaceri de peste 700 milioane euro anul trecut, Polisano ocupă locul al treilea, cu circa 300 milioane euro, iar Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, se regăseşte pe locul patru, cu 285 milioane euro.

Exporturile de medicamente s-au situat anul trecut la 882 milioane euro, din care, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), exporturile producătorilor români de medicamente se situează la peste 200 milioane euro, cu o creştere anuală de 10%. Printre producătorii farmaceutici din România care efectuează exporturi se numără Europharm, Sandoz, Infomed Fluids, Actavis, Terapia şi Antibiotice Iaşi.

Restul de aproape 700 de milioane euro se împart între exporturile paralele şi exporturile realizate de companiile din România care sunt hub-uri comerciale pentru regiunea Europei Centrale şi de Est, precum Actavis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here