Direcția Națională Anticorupție (DNA) și-a făcut un obicei de a fabrica  dosare și de a se juca cu viețile oamenilor. Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraș, a reușit o victorie zdrobitoare în fața procurorilor anticorupție, demonstrând în instanță modul cum Dănuț Volintiru și Carmen Țundrea au falsificat probe pentru a-l distruge și trimite în spatele gratiilor.

În 2015, DNA a instrumentat un  dosar pentru fapte de corupție împotriva lui Mihnea Iuoraș, care se baza, în totalitate pe niște falsuri flagrante fabricate de către procurorii anticorupție. Cu scopul de a induce în eroare opinia publică, DNA se lăuda, prin comunicate de presă pompoase și arestări televizate, cum că ei sunt vârful de lance cu care se duce lupta împotriva corupției în România, dar adevărul a ieșit la suprafață în celebrul dosar ANRP și au arătat că adevărata corupție era altundeva, cum că cei care trebuiau să lupte împotrivă nedreptății, nu doar că făceau abuz de lege ci o încălcau cu bună știință doar pentru a-și atinge scopul.

Înalta Curtea de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus achitarea avocatului Mihnea Iuoraș și a tuturor inculpaților din celebrul dosar ANRP instrumentat de către procurorii DNA privind acordarea ilegală de despăgubiri către Simu Horea.

După șapte ani grei de precese, o condamnare la închisoare cu executare de 4 ani și 6 luni pentru abuz în serviciu și 4 luni de arest preventiv, Iuoraș a fost achitat definitiv în cel de-al treilea dosar instrumentat de DNA, în care prejudiciul ar fi fost de aproape 70 de milioane de euro.

În „studiourile DNA” se fabrică scenarii de film prost

 Procurorii DNA, Dănuț Volintiru și Carmen Țundrea, au precizat că dosarul lui Simu Horia a fost soluționat mult mai repede decât un dosar obișnuit, ba chiar ar fi fost întocmite documente de către ANRP și CCSD chiar înainte ca dosarul acestuia să ajungă la instituții și prin asta s-ar dovedi, în lipsa unor acuzații și probe de luare de mită, faptul că beneficiarul a fost favorizat și ajutat să meargă dosarul 38386/CC/2007 mai repede către membrii comisiei.  

Anticorupția se încurcă în falsuri și minciuni

În rechizitoriu, procurorii Dănuț Volintiru și Carmen Țundrea au mințit și falsificat probe pentru a încerca să dea impresia că dosarul a fost înregistrat în data de 10 decembrie 2007 în ANRP.

Pentru a dovedi acest aspect, al înregistrării dosarului pe data mai sus menționată, procurorii DNA au făcut trimitere la copertă, unde era ștampila de înregistrare la ANRP și CCSD a dosarului cu numărul 38386/CC. Prin menționarea datei de 10 decembrie 2007, în loc de 12 septembrie 2007, DNA a vrut să demonstreze că dosarul lui Simu a fost soluționat mult mai repede decât de obicei, în trei luni (media de soluționare a dosarelor fiind de circa 6 luni). Mai exact, dosarul ar fi fost soluționat în luna martie 2008, iar DNA a spus că astfel se face dovada înțelegerii frauduloase între membrii comisiei și Simu Horia.

În 2007, atât la ANRP și CCSD nu exista o bază de date electronică, ci doar un registru electronic al dosarelor care putea fi edidat foarte simplu de către un operator. Pe documentul invocat de către DNA apare, într-adevăr ștampila cu numărul de înregistrare cu data de 10 decembrie 2007, dar acest document a fost falsificat deoarece la ștampila care face referire DNA apare scris „Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților- Secretariat Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.”

În perioada 2007-2008, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor nu exista, instituția fiind înființată abia în 2013, astfel angajații ANRP/CCSD din 2007 nu aveau cum să facă referire într-un document oficial la o instituție care încă nu a fost înființată.

Mai exact, în 2013, denumirea Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) se schimbă în Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (CNCI).

Acest aspect a fost reținut și de către instața de fond la Curtea de Apel București când a pronunțat sentința de achitare, stabilind că dosarul despăgubire numărul 38386/CC a fost înregistrat în ANRP/CCSD pe 12 septembrie 2007 și nu în 10 decembrie 2007. Cu alte cuvinte, dosarul lui Simu a fost soluționat în același interval precum prevede media celorlalte dosare (șase luni).

Vinovat, nevinovat, DNA te vrea condamnat

Acest fals făcut de către procurorii Dănuț Volintiru și Carmen Țundrea, pentru a-și duce planul diabolic la bun sfârșit, nu putea fi realizat fără sprijinul conducerii ANRP din 2015, (George Băeșu, omul baronului PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a ocupat funcția de șef a instituției din 2012 până în 2020, fiind instalat de către fostul premier Victor Ponta), care a pus la dispoziție noua ștampilă de înregistrare a documentelor în instituție,. Procurorii și conducerea instituției de la acea vreme au uitat unlucru esențial: DENUMIREA COMISIEI DIN 2015 NU MAI ERA ACEEAȘI CU CEA DIN 2007. Aceștia au depus la dosarul penal al lui Mihnea Iuoraș sub formă de probă documentele ștampilate în fals cu noua denumire din 2015 a instituției.

Dovada falsului grolosan făcut de DNA

Un alt aspect invocat în mod fals de către procurorii DNA ca să dovedească pretinsa favorizare a beneficiarului Simu, de data asta de către vicepreședintele ANRP, Mihnea Iuoraș, care emitea Titluri de Conversie în acțiuni la Fondul Proprietatea a despăgubirilor primite de către benefiari a fost rapiditatea în care Iuoraș a semnat în favoarea lui Simu Horia Titlu de Conversie (actul de emitere a acțiunilor). Și aceste minciuni au fost repede deconspirate de către Mihnea Iuoraș, solicitând instanței să aprobe un exercițiu prin care să ceară instituției ANRP 300 de dosare de despăgubiri aleatoriu și să constate care este termenul de soluționare a Titlului de Conversie.

Procurorii anticorupție, Dănuț Volintiru și Carmen Țundrea, au susținut că prin faptul că Simu Horia ar fi primit acest Titlu de Conversie emis de ANRP în câteva zile de la forumarea cererii ar dovedi înțelegerea frauduloasă a membrilor CCSD cu beneficiarul Simu, în contextul în care Iuoraș a impus, printr-un ordin scris în 2007, că toate titlurile de conversie să fie emise către toți beneficiarii care îndeplinesc condițiile legale în termen de maxim 5 zile. Pe tot parcursul judecății, DNA s-a opus cu ferocitate acestor solicitări pertinente ca nu cumva să fie prinși cu minciuna din rechizitoriu.

Spre dezamăgirea DNA, procurorii Dănuț Volintiru și Carmen Țundrea  au fost prinși, din nou, că au mințit și s-a constatat că în toate cele 300 de dosare soluționate de ANRP din 2008, alese aleatoriu de către instanța de judecată, timpul de rezolvare a fost exact de câteva zile, nu de maxim 30 de zile precum prevede legea.

DNA promovează doar procurori ce inventează

Acum, Dănuț Volintiru este pensionat din funcția de fost procuror șef în cadrul secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, un fel de lup pus paznic la oi. Numele acestuia era vehiculat pentru a ocuparea funcției de șef DNA dacă Victor Ponta ar fi ieșit președinte. De asemenea, Carmen Țundrea a fost promovată în funcția de procuror șef.

Concluzionăm că procurorii DNA sunt atât de slab pregătiți încât nu reușesc să fabrice niște probe și cu siguranță nu vor fi trași la răspundere pentru răul pe care l-au făcut cu bună știință.

1 COMENTARIU

  1. parcă numai în cazul lui Iouraș, DNA inventează probe de-a moaca!??!…să fim serioși!!….acum 10-12 ani televiziunile și presa din Cluj stăteau toată ziua pe la ușile DNA Cluj, c-așa vrea băsista de Botezan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.