DNA
Încă un avocat a fost trimis în judecată de către DNA, acestuia imputându-i-se infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată. Fapta penală se bănuiește a fi fost săvârșită în perioada 2006-2012.

Dosarul despre care este vorba a fost pus la sertar de către DNA din anul 2017, nerealizându-se vreun demers specific în procedură. De ce tocmai acum DNA a considerat că este momentul de a acționa? Pare destul de rezonabilă ideea conform căreia în urma cazului lui Robert Roșu care a zguduit scena juridică, DNA este tot mai focusată pe ,,găsirea nodului în papură” avocaților, căci trimiterea în judecată a avocatului Apostol Constantin tot pentru complicitate la abuz în serviciu fix în contextul actual este improbabil de a fi catalogată drept o simplă coincidență.

În sarcina avocatului s-a reținut că ar fi participat la crearea aparenței nereale că o asociație sportivă era o persoană juridică aflată în subordinea Consiliului Local și că nu ar fi făcut cunoscut consilierilor locali faptul că hotărârile de consiliu local în baza cărora au fost stabilite sumele de bani ce au fost virate asociației au fost nelegale, potrivit Clujust.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a avocatului Apostol Constantin Viorel, la data faptei consilier juridic și avocat al Primăriei comunei Filipeștii de Pădure, județul Prahova, și al Consiliului Local Filipeștii de Pădure, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2006 – 2012, conducerea primăriei comunei Filipeștii de Pădure, județul Prahova, cu încălcarea legii, ar fi dispus acordarea nelegală de finanțări nerambursabile de la bugetul local (în valoare de 2.204.986 lei), unei asociații sportive, fapt ce ar fi determinat crearea unui avantaj patrimonial în beneficiul asociației și totodată un prejudiciu bugetului local al comunei Filipeștii de Pădure (comunicat nr. 3 din „Buletin de presă decembrie 2017 – partea I” http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8616).
În același context, primarul și viceprimarul comunei (trimiși în judecată anterior) ar fi beneficiat de ajutorul celor doi inculpați menționați mai sus, în sensul că:
– inculpatul Apostol Constantin Viorel, în calitățile menționate mai sus, ar fi participat la crearea aparenței nereale că asociația respectivă era o persoană juridică aflată în subordinea Consiliului Local și nu ar fi făcut cunoscut consilierilor faptul că hotărârile de consiliu local în baza cărora au fost stabilite sumele de bani ce au fost virate asociației au fost nelegale,
Primăria Filipeștii de Pădure a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești, se mai arată în comunicat.

Citește despre cazul Robert Roșu aici!

Sursa :www.clujust.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.