Pentru că în Cluj procurorii anticorupție au eradicat corupția, biroul teritorial clujean s-a apucat de investigarea cazurilor din țară. Directorul unei fabrici de armament din județul Prahova a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Potrivit comunicatului DNA Cluj, ”BRATU MARIAN, director comercial la Uzina Mecanica Plopeni SA, la data faptelor consilier al directorului general al aceleiași uzine, pentru infracțiunea de trafic de influență,

OPRIȘENESCU CLAUDIA, consilier juridic la Uzina Mecanica Plopeni SA, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general al Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, consilier juridic, ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani și alte produse, în schimbul exercitării influenței asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăți, a emiterii unor bilete la ordin și a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.
Concret, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curățenie (aprox. 60.000 lei) și 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, primul inculpat, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit pentru sine și pentru alții, sumele de 8.500 euro, 7.000 lei și 13 carcase de miel pentru Paște (în valoare de aprox. 6.000 lei) în scopul anterior menționat.
În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii”, arată documentul.

2 COMENTARII

  1. …vai ce investigații mai fac ”pricepuții”…. investigatorii ăstia de la DNA Cluj!….Păi ei nu văd ce se petrece în Cluj?…câte proiecte europene și bani însușiți fraudulos prin tot felul de excrocherii economice?!?!….câte abuzuri în serviciu și trafic de influență sunt în Cluj?!?!
    Cel mai mare ”priceput” rămâne totuși Ionuț Vasile, super colaborator politic local și nu numai!
    Păcat pe ce mâini murdare a ajuns țara asta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here